28 Φεβρουαρίου 2018

Ο Φώτης Κουβέλης τα κατάφερε - Από παρολίγο Πρόεδρος Δημοκρατίας, αναπληρωτής του Καμμένου

Τελικά ο Φώτης Κουβέλης τα κατάφερε και μπήκε στην κυβέρνηση, αφού σε κάθε ανασχηματισμό ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, περίμενε τηλέφωνο του Αλέξη Τσίπρα και αυτό ποτέ δεν χτυπούσε.

Από το 2015 και μετά έχει εκφράσει ανοιχτά και σταθερά την υποστήριξή του προς τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ και έχει κάνει δηλώσεις στήριξης της κυβέρνησης για μία σειρά από θέματα, ενώ έχει εκτιμήσει ότι με την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ η οικονομία σταθεροποιείται και σιγά σιγά ανακάμπτει

Ωστόσο, σε όλους τους προηγούμενους ανασχηματισμούς, το όνομα του μπορεί να έπαιζε για κάποιο υπουργείο, αλλά παρά τη στήριξή που παρείχε στην κυβέρνηση, είχε βρεθεί εκτός λόγω εσωκομματικών και άλλων ισορροπιών.

Φαίνεται όμως ότι το πλήρωμα του χρόνου για τον Φώτη Κουβέλη ήρθε, το τηλέφωνο τελικά χτύπησε και η υπουργοποίησή του είναι γεγονός.

Έτσι, μετά την ορκωμοσία του, το ιστορικό στέλεχος της ανανεωτικής και υπεύθυνης αριστεράς  και παρ'ολίγον Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα είναι υφιστάμενος του Πάνου Καμμένου, ως αναπληρωτής υπουργός του.