19 Φεβρουαρίου 2018

Διοικητές νοσοκομείων σε ρόλο κομματάρχη ΣΥΡΙΖΑ

Χρησιµοποιούν την επιρροή τους για να προπαγανδίσουν την απόδοση της κυβέρνησης

Mπορεί ένα δηµόσιο νοσοκοµείο στην περιφέρεια µε τους κατάλληλους κυβερνητικούς χειρισµούς να µεταβληθεί σε άτυπο κέντρο εξυπηρέτησης πελατειακών σχέσεων, µε στόχο την αύξηση της κοµµατικής επιρροής των µηχανισµών του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών;


Αν κρίνουµε από τις καθεστωτικές πρακτικές που ακολουθεί η σηµερινή κυβέρνηση, τότε η αγάπη προς την εξουσία όλα τα µπορεί.

Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, ιδιαίτερα σε αυτές όπου οι δήµαρχοι προέρχονται από τη Ν.∆. ή το ΠΑΣΟΚ, οι διορισµένοι από τον ΣΥΡΙΖΑ διοικητές των νοσοκοµείων χρησιµοποιούν την επιρροή τους στις τοπικές κοινωνίες για να προπαγανδίσουν και σε άλλα επίπεδα τη «θεάρεστη» απόδοση της κυβέρνησης. Ενόψει µάλιστα των αυτοδιοικητικών εκλογών, κάποιοι δεν περιορίζονται αυστηρά στα καθήκοντά τους, αλλά ανακατεύονται και στα κοινά, πουλώντας µε τις πλάτες της κυβέρνησης περιφερειακό παραγοντιλίκι, επιδιώκοντας πολλές φορές να «καθοδηγήσουν» την εκλογική συµπεριφορά και του ανθρώπινου δυναµικού που «προσλαµβάνεται» προσωρινά, µε ατοµικές συµβάσεις, σε διάφορες πόλεις.

Ως γνωστόν, στην περιφέρεια ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ισχυρές και ζωντανές οργανώσεις και για να στήσει µηχανισµούς επιρροής χρησιµοποιεί τις δοµές του κράτους. Μία από αυτές είναι τα δηµόσια νοσοκοµεία. Αυτά προς το παρόν...!

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/diikites-nosokomion-se-rolo-kommatarchi