20 Φεβρουαρίου 2018

Ασημένια ολυμπιονίκης στη Νότια Κορέα η Γκαμπριέλα Παπαδάκη

Η ελληνικής καταγωγής Γκαμπριέλα Παπαδάκη μαζί με τον παρτενέρ της Γκιγιόμ Σιζερόν κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στο ντουέτο του καλλιτεχνικού πατινάζ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ.


Η Γκαμπριέλα και ο παρτενέρ της συμμετείχαν για πρώτη φορά σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο με τα χρώματα της Γαλλίας, πίσω από τους Καναδούς Τέσα Βίρτσουϊ και Σκοτ Μόϊρ.

Η μάχη των δύο κορυφαίων ζευγαριών ήταν συγκλονιστική, καθώς Παπαδάκη και Σιζερόν εκτέλεσαν άψογα το πρόγραμμά τους υπό τους ήχους της «Σονάτας του σεληνόφωτος» και κατέρριψαν το παγκόσμιο ρεκόρ βαθμολογικής συγκομιδής με 205,28 βαθμούς. Ωστόσο, στη συνέχεια, οι Καναδοί πήραν θέση στην πίστα και κατάφεραν με μία εντυπωσιακή παρουσία να καταρρίψουν εκ νέο το παγκόσμιο ρεκόρ, να συγκεντρώσουν 206,07 βαθμούς και να κατακτήσουν το χρυσό μετάλλιο.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Αμερικανοί Μάια και Αλεξ Σιμπουτάνι με 192,59 βαθμούς.

Η 22χρονη Παπαδάκη και ο 23χρονος Σιζερόν προπονούνται στον Καναδά από τον Ρομέν Χαγκενάουερ. Η Παπαδάκη γεννήθηκε στο Κλερμόν-Φεράν της Γαλλίας, είναι κόρη της Κατερίνας, προπονήτριας καλλιτεχνικού πατινάζ, και του Εμμανουήλ, από το Όστιν του Τέξας, που είναι από τον Κορυδαλλό και η οικογένειά του έχει ρίζες στην Κρήτη.

Mε τον Γκιγιόμ Σιζερόν αποτελούν ένα από τα κορυφαία δίδυμα στην Ιστορία του καλλιτεχνικού πατινάζ.