21 Φεβρουαρίου 2018

ΒΙΝΤΕΟ όλη η ομιλία Σαμαρά: Είστε η Υβρις, θα σας νικήσουμε, θα λογοδοτήσετε-Τσίπρας-Παπαγγελόπουλος έστησαν τη σκευωρία


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της Novartis και ολοκλήρωσε πριν από λίγο την ομιλία του ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Αναλυτικά η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού στη Βουλή:

«Σήμερα δεν ήρθα εδώ για να απαντήσω στις άθλιες συκοφαντίες. Ήρθα να καταγγείλω το γελοίο κατηγορητήριο, την κακοήθη, χυδαία και άτσαλη μεθόδευση, τις πολιτικές σκοπιμότητες και τους αυτουργούς που βρίσκονται από πίσω. Δεν ήλθα να απολογηθώ. Ήρθα να καταγγείλω... Θα ήταν απολύτως φυσιολογικό βέβαια, να νιώθω θυμό για όλα αυτά. Αλλά δεν είναι κυρίως θυμός αυτό που νιώθω σήμερα...

Είναι βαθιά ανησυχία για το που οδηγούν τη χώρα. Και αποφασιστικότητα να τους σταματήσουμε!Δεν ήλθα να διατρανώσω, απλώς, πως είμαι αθώος. Κι όπως θα καταλάβετε, δεν το έχω καν ανάγκη.

Ήλθα να καταγγείλω τους κινδύνους που δημιουργούν για τη χώρα και το Πολίτευμα. Πριν απ' όλα, λοιπόν, θέλω να προειδοποιήσω την Εθνική αντιπροσωπεία. για δύο μεγάλους κινδύνους:

Πρώτον, όταν αποδειχθεί πλήρως, πως το κατηγορητήριο εναντίον μου είναι στημένο, και οι καταγγελίες σε βάρος μου απολύτως συκοφαντικές, θα φανεί τι ολέθριο "προηγούμενο" πάει να δημιουργηθεί:

Κάθε μελλοντική κυβέρνηση θα μπορεί να επικαλείται ανώνυμους ψευδομάρτυρες, για να σπιλώνει τους προηγούμενους! Για να εξοντώνει τους αντιπάλους της!

Αν το επιτρέπαμε, θα ήταν το τέλος της Αστικής Δημοκρατίας στη χώρα μας.

Αν βάζουν ανώνυμους, δήθεν "προστατευόμενους", δήθεν "μάρτυρες", να σπιλώνουν υπουργούς και τον πρωθυπουργό της προηγούμενης κυβέρνησης, με σαθρές κατηγορίες του τύπου: "άκουσα", "μου είπαν", "εικάζω", "νομίζω", χωρίς το παραμικρό στοιχείο, χωρίς καμιάν απολύτως απόδειξη, με αντιφατικές "μαρτυρίες", τότε που βρισκόμαστε;

Κι αν αυτό περάσει σε βάρος των πολιτικών, γιατί να μη γενικευθεί μετά, σε βάρος οποιουδήποτε;

Σε βάρος κάθε απλού πολίτη; Πάει το κράτος δικαίου! Πάει η δικαιοσύνη! Πάει και η Δημοκρατία... Και τότε, δεν θα έχουμε πια πολιτική αντιπαράθεση.

Θα έχουμε γενικευμένο λασποπόλεμο! Και κανείς δεν θα νιώθει ασφαλής!

Κυρίως δεν θα είναι ασφαλείς οι αθώοι. Γιατί από το λασποπόλεμο, δεν έχουν τίποτε να χάσουν οι βρόμικοι.

Έχουν να χάσουν μόνον οι καθαροί! Επαναλαμβάνω: Αυτό θα ισοδυναμούσε με κατάλυση της δημοκρατίας!

Και με επιβολή μονοκομματικού κράτους, αυταρχικού, αδίστακτου, ανεξέλεγκτου... Γιατί αυτό θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ:

Εκτός από την προσωρινή διακυβέρνηση, να πάρουν και την "εξουσία" για πάντα! Αυτός είναι ο καημός τους. Και μόνοι τους το λένε...

Εδώ με δηλώσεις τους, έφτασαν να αμφισβητήσουν το "τεκμήριο της αθωότητας" - το ακούσαμε κι αυτό! Μας κατηγορούν με άγνωστους στημένους ψευδομάρτυρες…
Και μας λένε από πάνω, πως πρέπει να αποδείξουμε εμείς ότι... "δεν είμαστε ελέφαντες"!

Όμως, ήδη έκαναν ένα πρώτο μεγάλο λάθος... Γιατί με την σκευωρία εναντίον μου και εναντίον της διακυβέρνησής μας, τι λένε; Κατηγορούν - αν είναι δυνατόν - εμάς, που κόψαμε την πηγή του σκανδάλου: την φαρμακευτική δαπάνη!

Σε ποσά που δεν έχουν κοπεί ποτέ στην Ελλάδα… Και σε ποσοστά που δεν έχουν κοπεί ποτέ διεθνώς! Και μας κατηγορούν, ποιοί; Αυτοί που, όταν εμείς ψηφίζαμε τα μέτρα για να χτυπήσουμε τη διαφθορά στο φάρμακο, εκείνοι τα καταψήφιζαν!

Όταν εμείς χτυπάγαμε τα συμφέροντα που λυμαίνονταν το χώρο του φάρμακου, εκείνοι συμμαχούσαν τότε με τα συμφέροντα!

Να κι ένα μόνο παράδειγμα: Στις 3 Μαρτίου του 2013, όταν εμείς επιβάλλαμε μέτρα για τον περιορισμό της διαφθοράς στο φάρμακο, η ΑΥΓΗ κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο τίτλο: "Το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό και δεν υπόκειται σε περιορισμούς ή εκβιασμούς". [Πάρτε το και να το χαίρεστε-1]… Γιατί αυτό το πρωτοσέλιδο τότε; Μα γιατί έχει τη δήλωση του Τσίπρα στους φαρμακοβιομηχάνους! Τους οποίους είχε δει την προηγουμένη μέρα...

Κι άλλο παράδειγμα: Το Νοέμβριο του 2013, μήνες μετά την υποτιθέμενη "δωροδοκία" μου από τον κ. Φρουζή, τον Αντιπρόεδρο της Novartis, έγινε εκδήλωση όπου ο κ. Φρουζής δημόσια αποκάλεσε "ανάλγητη" την πολιτική της κυβέρνησής μου για το φάρμακο! Δίπλα του καθόταν εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ο σημερινός υπουργός Υγείας κ. Ξανθός. Που κι εκείνος τα ίδια έλεγε τότε. [Πάρτε και τη σχετική ειδησιογραφία της εποχής -2] Και τώρα, για να καταλάβουμε:

Εσείς από τότε συναντιόσασταν με τους φαρμακοβιομήχανους και τους στηρίζατε και καταψηφίζατε τα μέτρα τα δικά μας.

Τα πήρατε τότε; Ήρθαν τότε οι «τροχήλατες βαλίτσες» σε σας; Αλλά συναντιόσασταν και μετά, ως κυβέρνηση μαζί τους. Δημόσια και ιδιωτικά... Τα ξαναπήρατε και τότε; Γιατί εμείς τους κυνηγούσαμε, όταν οι ίδιοι οι φαρμακοβιομήχανοι εμάς "χαρακτήριζαν ανάλγητους", με εσάς στις διπλανές καρέκλες! Όταν, λοιπόν, εμείς ψηφίζαμε και εφαρμόζαμε μέτρα όπως το claw back, το rebate και την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, με τα οποία περιορίστηκε δραστικά η διαφθορά στο φάρμακο κατά 3 δισεκατομμύρια το χρόνο, όταν εμείς ψηφίζαμε μέτρα με τα οποία μειώθηκε η δημόσια σπατάλη στο χώρο του φάρμακου κατά 63% μέσα σε δυόμιση χρόνια- πράγμα που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ και πουθενά -ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφιζε τα μέτρα εκείνα.

Και στήριζε ανοικτά τους φαρμακοβιομήχανους. Κι αυτός είναι ο δεύτερος κίνδυνος για τον οποίο προειδοποιώ σήμερα την Εθνική Αντιπροσωπεία: Ότι στο μέλλον καμία κυβέρνηση δεν θα τολμήσει να αγγίξει τη διαφθορά! Γιατί θα ξέρει πως όποιος τη χτυπάει, τελικά θα βρίσκει τον μπελά του!

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, Όχι μόνο κόψαμε τότε το πάρτι, αλλά πήραμε πίσω και πολλά απ' όσα είχαν βγάλει προηγουμένως. Διότι με το PSI που έγινε την άνοιξη του 2012, μόνο οι φαρμακευτικές εταιρίες έχασαν 2,3 δισεκατομμύρια! Και ο ΣΥΡΙΖΑ, βέβαια, ήταν και τότε απέναντι και μας κατήγγελλε... Η Novartis το 2014, τον τελευταίο χρόνο της δικής μας διακυβέρνησης, είχε ζημιές 5,7 εκατομμυρίων. Την επόμενη χρονιά, επί ΣΥΡΙΖΑ, τι νομίζετε ότι συνέβη; Η Novartis είχε κέρδη 19 εκατομμυρίων! [Πάρτε το να το έχετε-3]… Όλα τα στοιχεία που υπάρχουν δείχνουν, λοιπόν, πως εμείς χτυπήσαμε τη διαφθορά στο φάρμακο και ο ΣΥΡΙΖΑ τους έκανε πλάτες!

Και να ’ρθω τώρα στα δικά μου: Εδώ η σκευωρία, βγάζει μάτι:

--Εξανάγκασαν πέρσι σε παραίτηση την προηγούμενη Εισαγγελέα της Διαφθοράς, την κα. Ράϊκου. Η οποία παραιτούμενη κατήγγειλε "παράκεντρα εξουσίας". Η κα. Ράϊκου είχε ψάξει αυτό που ψάχνει η σχετική έρευνα σε όλο τον κόσμο: Σχέσεις εταιριών με γιατρούς. Κι είχε εντοπίσει και πρόσωπα και λογαριασμούς. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να βλέπαμε ποια πρόσωπα και ποιούς λογαριασμούς είχε βρει τότε η κα. Ράϊκου…

Την υποχρέωσαν σε παραίτηση όμως, κι "έσπρωξαν" την έρευνα αλλού: Σε σπίλωση των πολιτικών τους αντιπάλων. Πράγμα που δεν έχει γίνει πουθενά στον κόσμο...

Η πολιτική μεθόδευση, τα πολιτικά κίνητρα και η άσκηση πιέσεων σε δικαστικούς άρχισαν νωρίς-νωρίς...

--Και τώρα προσέξτε: ανήγγειλαν τη δήθεν "εμπλοκή πρώην Πρωθυπουργού", έντεκα μήνες πριν υπάρξει μαρτυρία εναντίον μου και εναντίον του κ. Πικραμένου! Να το! Εφημερίδα Documento του κ. Βαξεβάνη, το γνωστό προπαγανδιστικό φερέφωνο της κυβέρνησης... Ημερομηνία: 8 Ιανουαρίου 2017. Πέρσι…

Τα ίδια έκανε από τότε και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας σε ομιλίες του στη Βουλή…Ενώ η πρώτη αναφορά εναντίον μου έγινε 11 μήνες αργότερα, το Δεκέμβριο του 2017!

Που το ήξεραν οι Τσίπρας - Βαξεβάνης; Είχαν το... "κληρονομικό χάρισμα"; Είχαν μαντικές ικανότητες; Πήγαν σε χαρτορίχτρες; Να σας πω εγώ, πώς το «ήξεραν»: Το έστησαν!

Πρώτα κατασκεύασαν τη συκοφαντία, ύστερα άρχισαν να τη διαδίδουν - κι έντεκα μήνες αργότερα, βρήκαν και τους ψευδομάρτυρες για να «δέσουν» τη συκοφαντία!

Δηλαδή, πρώτα έφτιαξαν το «σενάριο», μετά άρχισαν να το διαφημίζουν, και τέλος μπήκαν κι οι "ηθοποιοί"...

Δεν ψάξατε για τους ενόχους. Τους επιλέξατε από πριν…

Όλα αυτά που είπα ως τώρα, έγιναν στις αρχές του 2017. Πέρσι...

Στο μεταξύ, τους έσκασε το σκάνδαλο Καμμένου με την πώληση όπλων στους Σαουδάραβες τον Αύγουστο, ξεσπάει και η αναταραχή με τους πλειστηριασμούς ακινήτων και ο θυμός της κοινωνίας για την υπέρ-φορολόγηση.

Οπότε και επισπεύδουν την αναζήτηση ψευδομαρτύρων, που τους βρίσκουν τελικά το Νοέμβριο...

Όπως θα δείτε, όχι μόνο απ' αυτό, όλη η υπόθεση έχει πάνω της - παντού - τα "δαχτυλικά αποτυπώματα" των πολιτικών αυτουργών...

--Κι επί πλέον: Ο προστατευόμενος μάρτυρας που προσπαθεί να με εμπλέξει Καταθέτει προσέξτε: τέσσερις φορές τον περασμένο Νοέμβριο. Σε βάρος άλλων προσώπων και υπουργών της κυβέρνησής μου...Χωρίς ακόμα να πει τίποτε για μένα! Και ξαφνικά, ένα μήνα αργότερα, ο μάρτυρας θυμήθηκε τον πρώην Πρωθυπουργό, το Σαμαρά!

Αλτσχάϊμερ είχε ως τότε; Ποιος ήταν ο «υποβολέας»; Από πού πήρε εντολή;

--Κι όλα αυτά, χωρίς καμία απόδειξη! Μόνο με "εικασίες" που καταθέτουν οι μάρτυρες, ότι ο πρώην Αντιπρόεδρος της Novartis χρημάτιζε τους πάντες,

υπουργούς και πρωθυπουργούς.

Σκεφτείτε: έφτιαξαν μιαν ολόκληρη δικογραφία, και δεν σκέφτηκαν να διασταυρώσουν όλα αυτά τα αστήρικτα και χυδαία!

Πώς σας φαίνεται αυτό;

Δεν ήθελαν να θεμελιώσουν καμία κατηγορία!

Ήθελαν μόνο να σπιλώσουν πρόσωπα…

--Το πιο εκπληκτικό, είναι πως τον κ. Φρουζή, ουδέποτε τον έχω συναντήσει ιδιωτικά. Τον έχω δει δύο φορές στη ζωή μου, θεσμικά, ως Πρόεδρο της Ένωσης Φαρμακοβιομηχάνων, μαζί με εκπροσώπους άλλων 12 πολυεθνικών και τριών υπουργών, μπροστά στις κάμερες του Τύπου.

Τη μία από τις δύο μάλιστα, σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου παρουσία της Μέρκελ, στο Χίλτον. Κι αυτή μπροστά σε κάμερες.

Εσείς και οι υπουργοί σας – για πείτε μας, κ. Τσίπρα - πόσες φορές έχετε συναντήσει τον Φρουζή - δημόσια ή ιδιαιτέρως;

Δεν ντρέπεστε λίγο…

Κι έφτασαν μετά στο άθλιο σημείο να διαδίδουν ότι το όνομά μου... "εμπλέκεται" δήθεν, και στην έρευνα του FBI! Αλλά τα στοιχεία που τους έστειλε, δύο φορές ως τώρα, το FBI, δεν λένε κουβέντα, ούτε υπαινιγμό, για μένα! Δεν υπάρχει καν το όνομά μου...

Οι ίδιοι απλά ρώτησαν το FBI, αν θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τα στοιχεία της δικής του έρευνας για δήθεν "εμπλοκή" δική μου και άλλων 6 πολιτικών προσώπων.

Απλά για να υπάρχει και το όνομά μου, ώστε να πέσει λάσπη στον ανεμιστήρα...

Και ρωτάει τώρα ο Παπαγγελόπουλος, υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ και επί ΝΔ - παρακαλώ - Διοικητής της ΕΥΠ, γιατί δεν... μήνυσα και το FBI;

--Μα γιατί το FBI δεν λέει λέξη για μένα, κ. Παπαγγελόπουλε!

Εσείς και η κα. Τουλουπάκη δώσατε το όνομά μου στο FBI, προσπαθώντας να με εμπλέξετε...

Και κάτι ακόμα, κ. Παπαγγελόπουλε…Αφού εσείς εδώ στη Βουλή, είχατε σήμερα το θράσος να μιλήσετε για… «παρακράτος», γιατί δεν ρωτάτε τους δικαστές, να σας πουν ποιόν θεωρούν παρακράτος…

Έχει λοιπόν κανείς αμφιβολία, ότι μόνο τους κίνητρο είναι να σπιλώσουν πρόσωπα;

--Πράγμα που αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι, μόλις άκουσαν από τον πρώτο μάρτυρα, στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου, το όνομα υπουργού, δεν έστειλαν την υπόθεση κατευθείαν στη Βουλή - "αμελλητί" - όπως όφειλαν…

Δεν ρώτησαν καν, αμέσως τότε, το προφανές: Αν εμπλέκονται κι άλλοι πολιτικοί...

Κι ακόμα, όταν άκουσαν το όνομα άλλων υπουργών, από τις καταθέσεις των υπολοίπων μαρτύρων, όλο το Νοέμβριο, πάλι δεν έστειλαν την υπόθεση στη Βουλή, "αμελλητί", ως όφειλαν…

Κι όταν άκουσαν το δικό μου όνομα στις αρχές Δεκεμβρίου, ή το όνομα του Πικραμένου, λίγες μέρες αργότερα, πάλι δεν έστειλαν την υπόθεση στη Βουλή, "αμελλητί"… Επί τρείς μήνες μάζευαν αστήρικτες καταθέσεις, αλλά δεν σκέφτηκαν να διασταυρώσουν το παραμικρό!

Δεν κάλεσαν τον Αντιπρόεδρο της Novartis να τις επιβεβαιώσει ή να τις διαψεύσει. Δεν τον εξέτασαν καν! Δεν τους ενδιέφερε.

Ήθελαν μόνο να ρίξουν λάσπη στον ανεμιστήρα...

Όλα αυτά τα "ατοπήματα" είναι αδιανόητο να τα έκαναν οι δικαστικοί λειτουργοί, αν δεν είχαν την πίεση και την καθοδήγηση των πολιτικών τους προϊσταμένων.

Όπως είπα, όλη η υπόθεση έχει πάνω της, παντού, τα "δαχτυλικά αποτυπώματα" των δύο βασικών "πολιτικών προϊσταμένων", που έστησαν όλη αυτή τη σκευωρία και που την ήξεραν και μιλούσαν γι' αυτήν...πριν ακόμα βρεθούν ψευδομάρτυρες...

Του κ. Τσίπρα και του κ. Παπαγγελόπουλου!

Μπορώ να σας πω πολλά ακόμα τέτοια "παράξενα" και κωμικοτραγικά.

Όπως όταν μπλέξανε τον τότε βουλευτή Επικρατείας και σύμβουλό μου, Χρύσανθο Λαζαρίδη με τον άλλο Λαζαρίδη, τον Πρόεδρο του Χρηματιστηρίου!

Καταθέσεις αστείες και στο γόνατο…

Ή όταν μπλέξανε τις ημερομηνίες από τα υποτιθέμενα «ραντεβού» Φρουζή με συνεργάτες μου, με διαφορά ένα ολόκληρο χρόνο!

Και ένα, μάλιστα, από τα υποτιθέμενα εκείνα ραντεβού, είναι το μόνο σε όλο το ημερολόγιο, το οποίο έχει προστεθεί χειρόγραφα…

Ούτε μεταξύ τους – οι κακόμοιροι! - δεν μπορούν να συνεννοηθούν…

Απαριθμώ, αρκετά τέτοια στη μήνυση που κατέθεσα.

Δεν θα ασχοληθώ, όμως, εδώ με αυτά.

Θέλω να σας θυμίσω πως τους "προστατευόμενους μάρτυρες" για διαφθορά πολιτικών προσώπων, η δική μας κυβέρνηση τους θέσπισε το 2014. Με το ΣΥΡΙΖΑ τότε να καταψηφίζει και να καταγγέλλει... Εμείς ανοίξαμε το δρόμο για να χτυπηθεί η διαφθορά πολιτικών! Και δεν θα το κάναμε, βέβαια, αν είχαμε την πρόθεση να χρηματιστούμε ή αν είχαμε χρηματιστεί.

Ήταν μια ακόμα μεταρρύθμιση που εμείς την τολμήσαμε και ο ΣΥΡΙΖΑ την πολέμησε τότε.

Και σήμερα προσπαθεί να εφαρμόσει ένα νόμο που εκείνος καταψήφισε, εναντίον αυτών που τον έφεραν: Εναντίον μας...

Αλλά δεν τον εφαρμόζει καν! Τον παραβιάζει πέρα για πέρα...

Διότι στο νόμο εκείνο προβλεπόταν πως οι προστατευόμενοι μάρτυρες δεν μπορούν να είναι πρόσωπα που ενέχονται στην υπόθεση, ή έχουν ίδιο όφελος.

Ακριβώς για να μην μπορεί να εκβιάσει κανείς τους μάρτυρες... Κι όμως εδώ, χρησιμοποιήθηκαν πρόσωπα που φέρονται να έχουν ΚΑΙ ανάμιξη στην υπόθεση ΚΑΙ ίδιον όφελος!

Πως το ξέρουμε; Μα, μας το αποκάλυψε ο σημερινός υφυπουργός Υγείας! Ο οποίος τους ξέρει, όπως διακήρυξε. Ενώ δεν θα έπρεπε να τους ξέρει κανείς!

Και άλλο μέλος της κυβέρνησης, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, ο "εμπνευσμένος" ιδεολογικά κ. Παπαγγελόπουλος, πριν φτάσει η υπόθεση στη Βουλή, διακήρυξε πως είναι: "το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως Ελληνικού κράτους"! Δηλαδή αυτός ήξερε και τη δικογραφία!

--Ο ένας… «μαρτυριάρης» υπουργός ήξερε τους... ανώνυμους και προστατευόμενους μάρτυρες!

--Ο άλλος «μαρτυριάρης» υπουργός ήξερε και τη δικογραφία - κι είχε βγάλει και την απόφαση!

Κι έτσι, άθελά τους, αποκάλυπταν τι πραγματικά συνέβη.

Συνέβη, λοιπόν:

Η μεγαλύτερη πολιτική σκευωρία από συστάσεως Ελληνικού κράτους!

Και την έκαναν οι ίδιοι...

--Και για να μην έχετε καμία αμφιβολία, ξεμπροστιάζονται μόνοι τους: Το προπαγανδιστικό φερέφωνο του ΣΥΡΙΖΑ, το Documento του Βαξεβάνη,- του δικού τους κ. Βαξεβάνη, του απόλυτα ταυτισμένου μαζί τους Βαξεβάνη- κυκλοφόρησε την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, την Κυριακή του μεγάλου Συλλαλητηρίου, παρουσιάζοντας την τελευταία κατάθεση των ψευδομαρτύρων, που... επρόκειτο να γίνει την Κυριακή το βράδυ!

Η εφημερίδα είχε κλείσει από την προηγούμενη Παρασκευή, για να κυκλοφορήσει στα περίπτερα το Σάββατο το απόγευμα. Και οι συντάκτες του... γνώριζαν από πριν, τι επρόκειτο να καταθέσουν μάρτυρες δύο 24ωρα αργότερα, την Κυριακή το βράδυ!

Ήξεραν και τους υποτιθέμενους "άγνωστους" μάρτυρες και τις καταθέσεις τους - πριν γίνουν! Για να καταλάβουμε: Τους δήθεν άγνωστους προστατευόμενους μάρτυρες, τους ξέρουν ήδη δύο υπουργοί, κατά δήλωσή τους,

αλλά τους ξέρει και ο κ. Βαξεβάνης! Ο οποίος εκ των προτέρων γνωρίζει και τι θα καταθέσουν! Μόνον εμείς δεν μπορούμε να τους μάθουμε...

Στη βιασύνη σας έχετε κάνει απίστευτα λάθη…

Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, οι καταθέσεις φαίνεται να έρχονται "έτοιμες" από πριν! Σε στικάκι... Και μπαίνουν στη δικογραφία με... άλλη γραμματοσειρά. Να είστε σίγουροι πως θα γίνει πραγματογνωμοσύνη γι' αυτό, έτσι;

Για να μάθουμε πως ήρθαν έτοιμες οι καταθέσεις σε στικάκι και ποιός τις υπαγόρευε...

Η υπόθεση, λοιπόν, που στήθηκε εναντίον μας φωνάζει από μακριά ότι είναι σκευωρία. Κι έχει τα "δακτυλικά αποτυπώματα" των πολιτικών σκευωρών, παντού! Σε ότι με αφορά, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Αυτό είναι προφανές, άλλωστε... Αν δεν εμπιστευόμουν την Δικαιοσύνη μας, δεν θα κατέθετα μήνυση.

Δεν "στοχοποιώ" κανένα. Υπερασπίζομαι τον εαυτό μου, όπως έχω κάθε δικαίωμα... Άλλωστε, η ίδια η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, στην σχετική ανακοίνωση που έβγαλε προχθές, αναφέρει ρητά,

ότι προβλέπεται ο έλεγχος των δικαστών για σφάλματα ή παραλείψεις τους.

Ε, αυτό ακριβώς ζητώ! Για την περίπτωση των τριών Εισαγγελέων που χειρίστηκαν την υπόθεση! Και διέπραξαν σωρεία αδικαιολογήτων σφαλμάτων! Και κατάχρηση εξουσίας!

Εξ άλλου, υπάρχουν τα τελευταία δύο χρόνια τουλάχιστον πέντε καταγγελίες της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κατά της κυβέρνησης Τσίπρα, για στοχοποίηση της δικαιοσύνης!Πέντε και με τη σημερινή έξη!

Γιατί σας έβγαλε η Ένωση ανακοίνωση και σήμερα, για την παρέμβαση της κας. Θάνου…

.

Έξη δημόσιες καταγγελίες κατά αυτής της κυβέρνησης...Από τους ίδιους τους δικαστικούς...Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ τέτοιο πράγμα!Τη Δικαιοσύνη τη "στοχοποιεί" και την πιέζει η κυβέρνηση αυτή!Και μόνον αυτή!Όχι όποιος υπερασπίζεται τον εαυτό του...

Άλλωστε, τι καθόμαστε και συζητάμε τώρα; Βρισκόμαστε στην Ευρώπη, όπου υπάρχει το δικαίωμα στη "δίκαιη δίκη"! Και δεν παίζουμε με αυτά τα πράγματα...

Μάθατε ότι πριν λίγες μέρες, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε τα Σκόπια - παρακαλώ; Γιατί η Ευρώπη καταδίκασε τα Σκόπια; Γιατί εκεί, ένας απλός πολίτης, δικάστηκε με "ανώνυμους και απόντες μάρτυρες"! Μα επιτέλους, σε όλα πια «ευθυγραμμίζεστε» με τα Σκόπια;Και στο όνομα και στα δικαστικά πραξικοπήματα;

Όμως αυτά δεν περνάνε στην Ευρώπη, κύριοι.

Έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, λοιπόν. Αλλά έχω εμπιστοσύνη και στον εαυτό μου και στην αθωότητά μου. Και θα το αποδείξω! Θα φτάσω ως το τέλος. Αυτό το "πραξικόπημα" πρέπει να σταματήσει εδώ.

Γιατί, ξέρετε, δεν υπάρχει κι άλλος τρόπος. Όταν σε σπιλώνουν κι είσαι πέρα για πέρα αθώος, ξέρεις πως στο τέλος,μπορείς να καθαρίσεις δικαστικά,αλλά - όπως έλεγε και ο Γκαίμπελς - πες-πες, κάτι μένει!Κι αυτό το Γκαιμπελικό τέχνασμα χρησιμοποιούν.Ο μόνος τρόπος να το εξουδετερώσω, είναι να τους παραπέμψω εγώγι' αυτό που έκαναν εκείνοι: για τη σκευωρία εναντίον μου.Στο παραμύθι, ας πούμε, με την... "τροχήλατη βαλίτσα",στο ανύπαρκτο parking του Μαξίμου,όπου τη φέρνει δήθεν ένας κύριος, μέρα μεσημέρι,με δεκάδες δημοσιογράφους και στημένες κάμερες απ' έξω,για να με δωροδοκήσει, υποτίθεται,χωρίς να περάσει από κανένα έλεγχο ασφαλείας -σε αυτή την απίθανη πολιτική αλητεία, εγώ πώς πρέπει να απαντήσω;

Άσε που ο ίδιος μάρτυρας, επειδή κάποιος καταλαβαίνει πως όλο αυτό το σκηνικό είναι γελοίο, αλλάζει σε επόμενη κατάθεσή του άποψη, για το πώς δήθεν δωροδοκήθηκα: Ξεχνά την «τροχήλατη βαλίτσα» και εφευρίσκει άλλο τρόπο. Τα χρήματα του επίσημου Harvard Project, μόνο και μόνο γιατί συμβαίνει να είμαι απόφοιτος του Πανεπιστημίου αυτού!

Τι άλλο θα ακούσουμε ακόμα;

Θα μου πείτε, ποιο Harvard Project; Εδώ, τα τσιράκια τους, με παρομοίασαν μέχρι και με τους... Νεο- Ναζί! Εμένα, που τους κυνήγησα! Και τα λένε αυτοί, που ψήφιζαν συνεχώς μαζί τους...
Όλοι μαζί, Χρυσή Αυγή, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ήταν που με ανέτρεψαν το Δεκέμβριο του 2014...

Και δεν είναι μόνο η σκευωρία! Είναι και η αλητεία!

Έφτασε στο σημείο η φυλλάδα σας, να ρίχνει λάσπη στην οικογένειά μου, ακόμα και το παιδί μου! Για υπόθεση που έχει κριθεί δικαστικά και έχουμε πλήρως δικαιωθεί.

Εκεί καταντήσατε. Τόσο τιποτένιοι…

Και αυτό θα το πληρώσετε…

Κι επειδή κάποιοι κλαίγονται, γιατί λέει η κατηγορία μου περί "συμμορίας", είχε να ακουστεί από τον εμφύλιο, τι ακριβώς θέλουν να πουν; Υπάρχει στον Ποινικό Κώδικα αδίκημα "συμμορίας" - ναι ή όχι;

Υπάρχει! Όπως υπάρχει σε όλες τις δημοκρατίες του κόσμου! Κι όταν το διαπράττουν στην Ελλάδα κάποιοι, τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε;

Να εξαιρούμε όσους δηλώσουν "ΣΥΡΙΖΑ", για να μη... "πληγωθούν";

Τη μόνη ένσταση που δέχομαι, είναι αν πρόκειται για συμμορία με όμικρον, δηλαδή παράνομη ομάδα με στόχο εγκληματικές δραστηριότητες, ή αν πρόκειται για συμ-μωρία με ωμέγα,δηλαδή συνεταιρισμό ανοήτων και βλακών...

Ε λοιπόν, όπως τα έκαναν, είναι και τα δύο!

Είναι "συμμορία" με όμικρον - είναι και "συμμωρία" με ωμέγα...

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

εμάς μας παραπέμπουν για παραγεγραμμένα, δήθεν "αδικήματα". Εγώ τους παραπέμπω για πραγματικά αδικήματα - που δεν παραγράφονται. Και γι' αυτά θα λογοδοτήσουν!

Όταν δεν θα υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία να τους παρέχει ασυλία. Εμένα οι λογαριασμοί μου θα ανοίξουν - θα ζητήσω εγώ ο ίδιος να ανοίξουν! Αλλά μετά θα ανοίξουν και οι δικοί τους...

Εγώ δεν κρύβομαι πίσω από παραγραφές. Αυτοί να δούμε που θα κρυφτούν!Εγώ δεν κρύβομαι πίσω από ασυλίες.Εσείς στη δική μου μήνυση θα κρυφτείτε πίσω από την ασυλία;Και για πόσο; Γιατί κάποια στιγμή ο λαός θα μάθει την αλήθεια…

Οι προστατευόμενοι "μάρτυρες" θα βγάλουν τις κουκούλες, και θα αναγκαστούν να απαντήσουν για τα ψέματα και τις αντιφάσεις τους. Αλλά μετά θα εξεταστούν και γι' αυτά που δεν συμπεριλαμβάνονται

στην δικογραφία. Ποιός είναι, για παράδειγμα, ο υπουργός ΠΚ της σημερινής κυβέρνησης, που ενώ όλους τους άλλους υπουργούς των δικών μου κυβερνήσεων τους πέταξαν στα σκυλιά, αυτόν τον "έκρυψαν"... στοργικά πίσω από τα αρχικά του;

Και με ποιούς άλλους είχε συναντηθεί ο Αντιπρόεδρος της Novartis, ιδιωτικά και δημόσια, τότε και αργότερα;

Και βεβαίως, θα κληθεί να καταθέσει και ο ίδιος ο Αντιπρόεδρος της εταιρίας, ο κ. Φρουζής.

Από αυτή την ιστορία, να μου το θυμάστε: Άλλους προσπαθούν να σπιλώσουν σήμερα και άλλοι θα βρεθούν εκτεθειμένοι και απολογούμενοι αύριο.

Όμως, η κυβέρνηση Τσίπρα θα λογοδοτήσει και για πολλά άλλα. Θα λογοδοτήσει, για παράδειγμα, για τη μεγαλύτερη ζημία που έκανε στους Έλληνες κυβέρνηση, από συστάσεως Ελληνικού κράτους.

Αλήθεια πόσα χάσαμε εξ αιτίας σας;

--Ο κ. Ρέγκλινγκ είχε πει, ότι οι Έλληνες έχασαν 100 δισεκατομμύρια, μόνον εξ αιτίας του κ. Τσίπρα και του κ. Βαρουφάκη.

--Ο κ. Βίζερ λέει σήμερα, ότι οι Έλληνες έχασαν περίπου τα διπλά τότε: 200 δισεκατομμύρια!

--Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως όλα αυτά είναι "υπερβολικά" και ότι το κόμμα του μας στοίχισε μόνο... 35 δισεκατομμύρια!

Κι έτσι να το πάρουμε, είναι μιάμιση φορά όσο το σύνολο της φαρμακευτικής δαπάνης στα χρόνια 2000-2014!

Μετά τις επόμενες εκλογές, λοιπόν, θα βρούμε πόσα ακριβώς είναι!

--Πάντως τα 16 δισεκατομμύρια από το τραπεζικό χαρτοφυλάκιο του δημοσίου που θα πήγαιναν για μείωση χρέους και που εξ αιτίας σας εξαφανίστηκαν, εσείς τα χάσατε!Και θα λογοδοτήσετε γι' αυτά.

--Και για τα 5 δισεκατομμύρια που φορτώσατε στον Ελληνικό λαό για την ανακεφαλαίωση των ελληνικών τραπεζών, που δεν είχαν πρόβλημα πριν έρθετε εσείς και τις κλείσετε,βεβαίως θα λογοδοτήσετε και γι' αυτά.

--Και για τα 5,5 δισεκατομμύρια που φορτώσατε στους φορολογούμενους με νέα δανεικά, λόγω των ληξιπρόθεσμων του δημοσίου,που εσείς συνεχώς αυξάνετε, και γι' αυτά θα λογοδοτήσετε.

--Αλλά και τα 46 δισεκατομμύρια καταθέσεις που χάθηκαν από τις Ελληνικές τράπεζες το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησής σας και έφεραν τα capital controls, επί των ημερών σας, έφυγαν εξ αιτίας της πολιτικής σας!

Εμείς σε δυόμιση χρόνια είχαμε αυξήσει τις καταθέσεις κατά 14 δισεκατομμύρια!

Εσείς σε 6 μήνες χάσατε 46 δισεκατομμύρια, που δεν επανήλθαν ποτέ...

Και γι' αυτά θα λογοδοτήσετε!

Πόσα είναι μέχρι τώρα; 73 δισεκατομμύρια, τουλάχιστον! Κι όλα αυτά τα προκαλέσατε σε έξη μήνες μέσα! Εσείς και μόνον εσείς!Όχι οι "προηγούμενοι". Εσείς αποκλειστικά...

Και δεν είναι μόνον αυτά...Παραλείπω πολλά ακόμα, γιατί δεν είναι τώρα η ώρα.Όμως για όλα θα λογοδοτήσετε.Γιατί αυτή είναι πραγματικά, η μεγαλύτερη οικονομική καταστροφήπου έχει προκαλέσει κυβέρνηση, από συστάσεως Ελληνικού κράτους!

Περνάω και στα μη οικονομικά εγκλήματα:

* Θέλετε το άνοιγμα των συνόρων το 2015;Που εμείς τα είχαμε κλείσει κι εσείς τα ανοίξατε,σε συνεργασία με διάφορες ΜΚΟ των διακινητών -και φέρατε τότε ενάμιση εκατομμύριο λαθρομετανάστες!Και γι' αυτό θα λογοδοτήσετε...

* Κι ανοίγοντας τα σύνορα, δώσατε ένα μεγάλο όπλο πίεσης στον Ερντογάν!Που δεν υπήρχε πριν, όσο κρατούσαμε τα σύνορα κλειστά.Όπλο πίεσης και εκβιασμού του Ερντογάν, κατά της Ελλάδος κυρίως,αλλά και κατά της Ευρώπης…

Κάθε τόσο μας απειλεί ο Ερντογάν ότι θα ανοίξει την κάνουλακαι θα μας στείλει άλλους τόσους!Αυτή η πίεση έχει φέρει τη χώρα μας σε εξαιρετικά δύσκολη θέση,Και γι' αυτό θα λογοδοτήσετε.

* Και για τον τρόπο που χειριστήκατε το Σκοπιανό, ενθαρρύνοντας και ανταμείβοντας τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων, θα λογοδοτήσετε!Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους σε όλη την Ελλάδα,να διαμαρτυρηθούν για αυτό που πάτε να κάνετε.Κι εσείς τους απαξιώσατε ως "φανατικούς", "γραφικούς" και "ακραίους"!

-- Σας απάντησε επί τόπου ο Μίκης Θοδωράκης:Σας αποκάλεσε "εθνομηδενιστές"!Και κατήγγειλε τον "αριστερόστροφο φασισμό" σας!Και σας ρωτώ: "Ακροδεξιός" ο Μίκης;

--Σας απάντησε, λίγες μέρες αργότερα,ο πρώην βουλευτής και ευρωβουλευτής σας, ο Μανώλης Γλέζος.Που σας διαμήνυσε: "μη διανοηθείτε να τους δώσετε το όνομα της Μακεδονίας"! Σας ρωτώ: "Ακροδεξιός" και ο Γλέζος;

--Και σας απάντησε προχθές και η ίδια η Ακαδημία Αθηνών!Να μη δώσετε το όνομα της Μακεδονίας!"Ακροδεξιά" και η Ακαδημία μας;

Κι εμένα που παραβρέθηκα στο Συλλαλητήριο "ακροδεξιό με είπατε"!Και τον Κυριάκο Μητσοτάκη που κάλυψε τα Συλλαλητήρια«ακροδεξιό» το βαπτίσατε...Όχι, θα μας το χαρίζατε!Εδώ βγάλατε "ακροδεξιούς" το Μίκη και το Γλέζο,- τα "ιερά σύμβολα" της Αριστεράς -εμάς θα αφήνατε απ' έξω;

Μόνο που εμένα την επόμενη μέρα, με βγάλατε,με στημένους ψευδομάρτυρες, να έχω "πάρει" δήθεν λεφτά!Από ποιούς; Από τους φαρμακοβιομήχανους!Πότε; Όταν τους είχα σταματήσει το πάρτι για τα καλά...

Το στήνατε μήνες πριν, αλλά το βγάλατε άρον-άρον μια μέρα μετά το Συλλαλητήριο, όταν είδατε πως χάνετε πλήρως τον έλεγχο.Και γι' αυτή τη βιασύνη σας, κάνατε και μια σειρά από κωμικές γκάφεςστη δικογραφία που ετοιμάσατε...Για όλα αυτά θα λογοδοτήσετε.Και για τη σπίλωση των αντιπάλων σας, και για τον διχασμό του λαού.

* Ναι, για το διχασμό του λαού που συστηματικά εσείς καλλιεργείτε!Όπως είπε κάποτε ο Μπρέχτ,όταν ο κόσμος ξεσηκώνεται εναντίον της «Αριστεράς που κυβερνά»,αυτή μπορεί"να... διαλύσει το λαό και να εκλέξει ένα καινούργιο λαό" !Ειρωνικά το είπε, βέβαια, ο Μπρέχτ!Αλλά εσείς, φαίνεται, το πήρατε σοβαρά...Κι αφού δεν μπορείτε να "αλλάξετε" το λαό, τον διχάζετε!Και γι' αυτό θα λογοδοτήσετε...

Κι ακόμα θα λογοδοτήσετε για πολλά άλλα

--Και για τις πιέσεις που ασκήσατε στη Δικαιοσύνη,

--Και για την ανομία στα Πανεπιστήμια, που εσείς επαναφέρατε.

--Και για τους δικούς σας τους "Ρουβίκωνες" που εξελίσσονται σε "τάγματα εφόδου".

--Και για το "αριστερό παρακράτος", που δικός σας υπουργός Δημόσιας Τάξηςκατήγγειλε, όταν τον παραιτήσατε.Για όλα αυτά θα λογοδοτήσετε...

Για όλες αυτές τις υποθέσεις θα γίνουν και Εξεταστικές Επιτροπές και Προανακριτικές Επιτροπές μέχρι και Ειδικά Δικαστήρια. Ώστε κανείς στο μέλλον, να μη διανοηθεί να δείξει τέτοιον αμοραλισμό,τέτοια ανευθυνότητα, να πει τέτοια ψέματα, να πολιτευθεί τόσο αδίστακτα, να προκαλέσει τόση ζημιά, και να προσπαθήσει να καταλύσει το κράτος δικαίου και τη Δημοκρατία.

Το να λογοδοτήσετε, δεν είναι θέμα "αντεκδίκησης" όσων ταλαιπωρείτε σήμερα. Είναι θέμα προστασίας του Πολιτεύματος, ώστε μελλοντικά να μη κινδυνεύει από ανθρώπους σαν κι εσάς...

Μόνο που σεις δεν θα λογοδοτήσετε με στημένους ψευδομάρτυρες.

Όχι! Εσείς θα λογοδοτήσετε έχοντας απέναντί σας μάρτυρες χωρίς κουκούλες, και τα στοιχεία σε βάρος σας θα είναι συντριπτικά και αδιαμφισβήτητα, Αλλά πραγματικά στοιχεία!

Τέτοιες ώρες, μέσα από απειλές και προκλήσεις για την πατρίδα, θα έπρεπε να ήμασταν όλοι ενωμένοι. Αλλά δεν χτίζεις ενότητα με συκοφαντία και ανευθυνότητα.

Δεν χτίζεις ενότητα σπιλώνοντας τους αντιπάλους σου και διχάζοντας το λαό. Το "Μπαρμπαρόσσα" έφτασε πια ως το... Σούνιο κι εσείς ονειρεύεστε... "τροχήλατες βαλίτσες" στο Μαξίμου!

Εγώ δεν σας έβρισα ποτέ, κ. Τσίπρα! Δεν σας αποκάλεσα "Γερμανοτσολιάδες", ούτε "γιουσουφάκια των δανειστών", ούτε "Μερκελιστές" - όπως κάνατε εσείς.

Σας καταγγέλλω για όσα κάνετε στη χώρα. Γιατί δεν είστε το «καινούργιο», όπως παρουσιάζεστε. Είστε το πολύ παλιό. Είστε το χειρότερο κομμάτι του παλιού! Είστε η σύγχρονη ύβρις για την Δημοκρατία μας!

Όσο μένετε πληγώνετε την Ελλάδα! Κι όταν φύγετε, θα λογοδοτήσετε για όσα κάνατε. Κάθε Τραγωδία έχει και την Κάθαρσή της, κύριε Τσίπρα. Και δεν θα υπάρξει "από μηχανής Θεός" να σας σώσει.

Θα λογοδοτήσετε για όλα! Ξέρω ότι με αντιπαθείτε πολύ! Κι ο καθένας καταλαβαίνει γιατί… Αλλά ξεπεράσατε όλα τα όρια!

Οι συκοφαντίες που πετάτε στον ανεμιστήρα δεν θα αγγίξουν εμένα. Θα επιστρέψουν σε σας. Αλλά αποδυναμώνουν και τη Βουλή και τη Δημοκρατία! Κατά βάθος αυτό θέλετε. Αλλά δεν θα σας το επιτρέψουμε... Αρκετά σας ανεχθήκαμε! Να το ξέρετε, λοιπόν: Δεν θα σας σταματήσουμε απλώς. Θα σας νικήσουμε!

Και στο τέλος, θα λογοδοτήσετε... Θα λογοδοτήσετε για τη σκευωρία που στήσατε εναντίον μου! Θα λογοδοτήσετε για τα ψέματα που είπατε στον κόσμο!. Θα λογοδοτήσετε για τις πληγές που ανοίξατε στην Πατρίδα μας! Θα λογοδοτήσετε και για τη ζημιά που κάνατε στη χώρα… Να το θυμάστε: Θα λογοδοτήσετε για όλα!»