03 Φεβρουαρίου 2018

ΟΛΑ ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ! Ποιός επίσημος στο Προεδρικό Μέγαρο σωριάστηκε. Έσπασε η καρέκλα του

Ήταν η στιγμή που το επίσημο δείπνο που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος προς τιμήν του ισραηλινού προέδρου Ρεουβέν Ριβλίν βρισκόταν στη μέση του.

Δηλαδή είχε σερβιριστεί το πρώτο πιάτο (ντολμαδάκια) και σερβιριζόταν το κυρίως, ένα λαχταριστό λαβράκι.

Και ξαφνικά ακούστηκε ένα… κρακ στην αίθουσα και ο ισραηλινός πρόεδρος σωριάζεται φαρδύς-πλατύς στο πάτωμα. Είχε σπάσει η καρέκλα του.

Όπως γράφει ο «Βματοδότης», στιγμές απόλυτης αμηχανίας ακολούθησαν τόσο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αλλά και από τους άλλους περίπου 70 καλεσμένους του Προέδρου (που οι καρέκλες τους άντεξαν).

Η αλήθεια είναι ότι δεν ήξεραν πώς να αντιμετωπίσουν αυτή την περίεργη κατάσταση. Να σπάσει η καρέκλα του επίσημου προσκεκλημένου τους;

Από τη δύσκολη θέση τούς έβγαλε ο ισραηλινός πρόεδρος. Σηκώθηκε μόνος του και έλεγε «I’m fine. No problem. I’m fine. Let’s continue». Όπως καταλαβαίνετε, είχαν παγώσει οι πάντες, τα γκαρσόνια έτρεχαν να βρουν άλλη καρέκλα στον Ισραηλινό για να αντικαταστήσουν τη σπασμένη, ο ίδιος τα έβλεπε όλα αυτά και χαμογελούσε, σε λίγο άρχισαν όλοι να χαμογελούν και το θέμα έκλεισε εκεί. Εκλεισε όμως; Όχι βεβαίως, αφού ζητήθηκε (ως παράκληση) να μη βγει τίποτε προς τα έξω. Και όμως βγήκε, μέχρι το Ισραήλ έφθασε…