02 Φεβρουαρίου 2018

Τόσκας για συλλαλητήριο: Ποινικές ευθύνες σε όσους μιλάνε για σφαίρες και αίμα αλλά ο Ρουβίκωνας πετάει μόνο προκηρύξεις-ΒΙΝΤΕΟ


[Δίκιο έχει για τους πυροβολημένους -οι περισσότεροι βέβαια πατριώτες του κ@λου που σήμερα μοιράζουν σφαίρες στον ΣΥΡΙΖΑ, ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ το 2015- αλλά όταν τα λένε οι άπλυτοι του Ρουβίκωνα τους ξεπλένει λέγοντας πως δν είναι βίαιοι αλλά πετάνε μόνο χαρτάκια]

Το συλλαλητήριο της Κυριακής θα διαφυλαχθεί από την κυβέρνηση, σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, εκφράζοντας την ελπίδα να διαφυλαχθεί και από την πλευρά των διαδηλωτών.


Ο κ. Τόσκας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, κληθείς να σχολιάσει τον Ρουβίκωνα και τις απειλές, είπε ότι «οι απόψεις της κυβέρνησης είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν κάθε δικαίωμα να διαδηλώνουν και να εκφράζουν το εθνικό συμφέρον, όμως η δουλειά της κυβέρνησης είναι να διαπραγματεύεται μέσω διαλόγου».

«Οι ίδιοι οι Ρουβίκωνες λένε ότι έχουν πάνω από 100 συλλήψεις, ο κ.Μητσοτάκης έχει κάνει "σημαία" τον Ρουβίκωνα. Ας μιλήσει για τον τρόπο με τον οποίο έχουμε αντιμετωπίσει τις περιοχές αυτές, στις οποίες έχει βελτιωθεί το κλίμα, χωρίς να έχουν εξαλειφθεί τα προβλήματα» είπε, αναφορικά με τις εφόδους του Ρουβίκωνα, για να προσθέσει: «είναι λάθος να βάζουμε στην ίδια ζυγαριά τα μεγάλα προβλήματα με τα μικρά που αφορούν σε κάποιους που πετάνε προκηρύξεις.

Δεν μπορεί να φυλάσσεται κάθε κτίριο για να μην πάνε κάποιοι να ρίξουν προκηρύξεις. Δεν κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί, είτε λέγονται Εξάρχεια, είτε εθνικά θέματα».

Αναφερόμενος σε βίντεο που ανήρτησε στο διαδίκτυο η πρόεδρος του ακροδεξιού μορφώματος «Ελλήνων Πολιτεία», Λίνα Παυλίδου -στο οποίο καλεί στο συλλαλητήριο της Κυριακής, λέγοντας «Πάμε να τους τελειώσουμε … μία σφαίρα για τον εχθρό, δύο για τους προδότες, αν χρειαστεί και τρεις»… και το οποίο προκάλεσε την παρέμβαση της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου- σημείωσε ότι «αναζητούνται ποινικές ευθύνες. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα. Οι ακραίες φωνές οδήγησαν σε ακραία λάθη και τραγωδίες».

Τα μέτρα για το συλλαλητήριο της Κυριακής

«Εχω δώσει εντολές στην ηγεσία να εφαρμόσουν τα σχέδια που προβλέπονται, ώστε να είναι πιο ήρεμη αυτή η διαδήλωση και οι πολίτες να εκφραστούν με ηρεμία», ανέφερε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη σχετικά με το συλλαλητήριο της Κυριακής.

«Πιστεύω ότι και οι διοργανωτές θα λάβουν κι αυτοί τα μέτρα τους, ώστε να απομονωθούν τα ακροδεξιά στοιχεία», εκτίμησε.

Σχετικά με τα μέτρα που θα ληφθούν στο κέντρο της Αθήνας, είπε πως είναι θέμα της Αστυνομίας και το σχετικό σχέδιο θα ανακοινωθεί σήμερα.

«Οι πολίτες θα ξέρουν σύντομα», ανέφερε και εκτίμησε ότι θα κλείσουν οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο», όμως αυτό είναι κάτι που θα αποφασιστεί εκείνη την ώρα, όπως είπε.

Κανονικά το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ

Αναφορικά με τη διεξαγωγή τον αγώνα Ολυμπιακός – ΑΕΚ, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», διαβεβαίωσε ότι «το ντέρμπι θα γίνει κανονικά».