25 Φεβρουαρίου 2018

ΚΥΣΕΑ: Σύγχυση με τον αριθμό των υποπρογραμμάτων που εγκρίθηκαν

Η έγκριση τεσσάρων εξοπλιστικών υποπρογραμμάτων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, εγκρίθηκαν χθες και ανακοινώθηκαν μετά από την έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, που συνήλθε υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, χθες το μεσημέρι, στο Μέγαρο Μαξίμου, την επομένη της επιστροφής του από τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενώσεως που έλαβε σημαντική απόφαση υποστηρίξεως της Ελλάδος και της Κύπρου, έναντι της τουρκικής προκλητικότητος στο Αιγαίο και στην κυπριακή ΑΟΖ.


Αυτά είναι γνωστά. Αυτά που δεν είναι ως τώρα γνωστά είναι το τι υποπρογράμματα των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων εγκρίθηκαν αλλά και πόσα εγκρίθηκαν, καθώς υπάρχει πλήρες σκότος γι’ αυτά!

Πιο συγκεκριμένα. Αμέσως μετά το χθεσινό ΚΥΣΕΑ το μεν Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού με επίσημη ανακοίνωσή του έκανε λόγο για την έγκριση τεσσάρων υποπρογραμμάτων, ενώ λίγο αργότερα σε αντίστοιχη ανακοίνωση της Διευθύνσεως Τύπου του ΥΠΕΘΑ να γίνεται λόγος για τρία υποπρογράμματα, καθώς φαίνεται ότι μεταξύ Μαξίμου και Μεσογείων κάπου…παράπεσε κάποιο πρόγραμμα!

Πάντως στην ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ επισημαίνεται ότι τα προγράμματα που εγκρίθηκαν από το ΚΥΣΕΑ «…αφορούν αντιαεροπορικά συστήματα, τορπίλες ναυτικού και τακτικό σύστημα μάχης Στρατού Ξηράς».

Επειδή εμείς δεν γνωρίζαμε να υπήρχε κάποιο «τακτικό σύστημα μάχης του Στρατού Ξηράς» σε εκκρεμότητα εγκρίσεως, αφού κάποιο τόσο σπουδαίο εξοπλιστικό πρόγραμμα δεν θεωρείται και ούτε αποκαλείται «υποπρόγραμμα», ρωτήσαμε υψηλόβαθμη πηγή του ΓΕΣ, η οποία επίσης μας δήλωσε ΠΛΗΡΗ ΑΓΝΟΙΑ για κάποια «τακτικό σύστημα μάχης ΣΞ»!

Κύριοι, οργανωθείτε καλύτερα και ενημερώνετε τον Έλληνα φορολογούμενο πολίτη έγκυρα και όχι με γρίφους και «πολιτικαντισμούς» απλώς και μόνο για λόγους πρόσκαιρων πολιτικών εντυπώσεων!

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/kisea-sigchisi-me-ton-arithmo-ton-ipoprogrammaton-pou-egkrithikan