13 Φεβρουαρίου 2018

ΚΑΛΑ ΜΑΛ@ΚΑΣ ΕΙΝΑΙ; ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΟΤΖΙΑΣ; Παραιτήθηκε ο Ολλανδός ΥΠΕΞ -Είπε ψέματα για τη συνάντησή του με τον Πούτιν

Την παραίτησή του από την κυβέρνηση υπέβαλε ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας, Χάλμπε Ζέλστρα.

Η παραίτηση ήρθε μία ημέρα αφότου παραδέχτηκε ότι είχε πει ψέματα πως άκουσε ο ίδιος τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν να μιλάει για το σχέδιό του για τη δημιουργία μιας «Μεγάλης Ρωσίας» το 2006.


Ο Ζέλστρα τόνισε ότι η αξιοπιστία του έχει υποστεί τόση ζημιά από την υπόθεση αυτή που είναι πλέον αδύνατον να συνεχίσει το έργο του από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών.

Νωρίτερα, το ολλανδικό κοινοβούλιο είχε καλέσει τον πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε να παραστεί στη συζήτηση με αντικείμενο τις δηλώσεις του υπουργού του για τη συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο.

Την Δευτέρα ο Ζέλστρα παραδέχτηκε ότι δεν μετείχε σε αυτή τη συνάντηση, την οποία περιέγραφε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του για τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στην Ολλανδία τον Μάρτιο του 2017.

Ο Ζέλστρα επρόκειτο να αναχωρήσει αύριο Τετάρτη για τη Μόσχα, για μια προγραμματισμένη συνάντηση με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.