Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018

Ανεστάλη ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ο πλειστηριασμός ακινήτου καρδιοπαθούς στο ΜενίδιΣε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών σημειώνει πως οι συλλογικότητες παραπλανούν την κοινή γνώμη

Ανεστάλη ο προγραμματισμένος για σήμερα πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας στο Μενίδι,  ο ιδιοκτήτης του οποίου νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθηνάς με βαριά καρδιολογικά προβλήματα, αναφέρει ο  Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου σε ανακοίνωσή του.


Ο πλειστηριασμός, όπως αναφέρει ο εν λόγω Σύλλογος, ανεστάλη με έγγραφο που απέστειλε στην αρμοδία συμβολαιογράφο  η επισπεύδουσα Τράπεζα, ενώ η κόρη του ιδιοκτήτη του επίμαχου ακινήτου είχε ενημερωθεί ήδη από χθες από τη συμβολαιογράφο, η οποία και είχε αναλάβει να εκτελέσει τον πλειστηριασμό.

Ο Σύλλογος αναφέρει ακόμη, στην ανακοίνωση η οποία υπογράφεται μόνο από τον πρόεδρό του Γεώργιο Ρούσκα, ότι μετά λύπης «για μία ακόμα φορά διαπιστώνουμε ότι συλλογικότητες παραπληροφορούν την κοινή γνώμη, γεγονός που έχει αρχίσει να μας κάνει να πιστεύουμε ότι είτε επιδιώκουν σκοπίμως να προκαλέσουν το κοινό αίσθημα και να δημιουργήσουν εντυπώσεις χωρίς τελικά να προσδίδουν κάποια ουσιαστική συνδρομή και αρωγή προς το δημόσιο συμφέρον, είτε εξυπηρετούν μικροκομματικά, μικροπολιτικά και ιδιοτελή συμφέροντα».

Επιπρόσθετα, αναφέρεται στην ανακοίνωση «η εμμονική αυτή στάση τους να στοχοποιούν το συμβολαιογραφικό επάγγελμα, αγνοώντας επιδεικτικά ότι εκτελούμε τα νόμιμα καθήκοντά μας, δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα των πράξεων τους».

Τέλος, σημειώνεται: «Θα πρέπει να γίνει κατανοητό προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν θα δεχτούμε στο εξής απειλές και εκβιασμούς τόσο για την εκτέλεση των καθηκόντων μας όσο και για το νόμιμο και αδιαμφισβήτητο δικαίωμά μας να ενημερώνουμε τόσο τους άμεσα και νόμιμα εμπλεκόμενους στη διαδικασία των πλειστηριασμών, όσο και την κοινή γνώμη αναφορικά με την εξέλιξη των πλειστηριασμών.

Οι απειλές και οι προσπάθειες φίμωσης ανήκουν σε άλλα καθεστώτα. Ως γνωστόν στην δημοκρατία μας ο νομοθέτης παρέχει τα νομικά εκείνα μέσα να απαντήσουμε σε απειλές και εκβιασμούς. Προς το παρόν επιλέγουμε να ασχοληθούμε με την ουσία των προβλημάτων των Ελλήνων πολιτών».

Το «ευχαριστώ» της Στέλλας Κουκιανάκη 

«Φίλε Λεωνίδα καλέ μου ΑΝΘΡΩΠΕ, νιώθω την ανάγκη να σου πω δημόσια ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για όσα έκανες για μένα και την οικογένειά μου. Για όσους τον ακολουθείτε στο fb και πιθανόν να διαβάζετε αυτό το κείμενο, αφορά τις ενέργειες αυτού του ΑΝΘΡΩΠΟΥ, που κίνησε στην κυριολεξία γη και ουρανό να μας βοηθήσει, σχετικά με τον πλειστηριασμό που είχε προγραμματιστεί να γίνει σήμερα 28/02 και αφορούσε την πρώτη και μοναδική κατοικία της οικογένειάς μου. Μέχρι πρότινος πίστευα ότι ήμουν μόνη χαμένη και πελαγωμένη μέσα στα προβλήματα της καθημερινότητας, που δυστυχώς οι περισσότεροι βιώνουμε εδώ και αρκετά χρόνια, από το μνημόνιο και μετά δε ακόμα πιο έντονα. Αυτό το σκεπτικό και αυτή την αίσθηση ήρθε να ανατρέψει παντελώς ένας ΑΝΘΡΩΠΟΣ κυριολεκτικά από το πουθενά. Χωρίς να τον έχω γνωρίσει από κοντά, χωρίς να έχει κάποιο όφελος και μέσω ενός εκλεκτού δημοσιογράφου που ήρθε σε επαφή με μας και ασχολήθηκε με το θέμα μας (όνομα δεν αναφέρω καθότι ο ίδιος μπορεί να μην το επιθυμεί) γνώρισα και τον Λεωνίδα τηλεφωνικά. Μέχρι και την ύστατη στιγμή ήμουν απελπισμένη και παρακαλούσα για ένα θαύμα. Να που τελικά θαύματα γίνονται όσο υπάρχουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ σαν τον φίλτατο Λεωνίδα. Με έφερε σε επαφή με ανθρώπους που έσκυψαν πάνω από το πρόβλημά μας, ανέδειξαν το θέμα και ΝΑ ΠΟΥ ΟΛΑ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ. Mε τα όσα γράφω δεν θέλω να φανώ μελό αλλά είναι η βαθιά μου ανάγκη να εκφράσω έτσι την απέραντη ευγνωμοσύνη μου απέναντι σε αυτό το ΠΑΛΙΚΑΡΙ και σε όλους τους δημοσιογράφους που μας στάθηκαν και που με τη βοήθειά τους ανέδειξαν το πρόβλημά μας. Να σας έχει όλους ο Θεός καλά. Επειδή όμως δεν τρέφω αυταπάτες και ξέρω ότι δεν τελείωσε εδώ το θέμα και θα ακολουθήσει συνέχεια, αυτό που πρέπει να γίνει κατά την ταπεινή μου άποψη είναι όλοι μαζί να πιέσουμε και κυρίως όλοι όσοι έχετε τα μέσα , να ψηφιστεί νόμος για την προστασία της πρώτης κατοικίας, όχι μόνο για ιδιώτες αλλά και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Γιατί δυστυχώς υπάρχουν πολλοί σαν εμένα και ακόμα πιο ταλαίπωροι συμπολίτες μας που βιώνουν αυτόν τον γολγοθά. Αύριο μπορεί να είσαι και εσύ ένας από αυτούς, που τώρα διαβάζεις την δική μου περιπέτεια. Συγνώμη αν κούρασα κάποιους με τα λεγόμενά μου δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου, είναι απλά η δική μου αλήθεια και η ανάγκη να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά τον Λεωνίδα Παπαδόπουλο. Φίλε μου να ξέρεις ότι δεν ξεχνώ».

Η ανακοίνωση του Κινήματος «Δεν Πληρώνω»

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ! ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΔΡΑΣΗ, ΑΝΕΣΤΑΛΗ Ο ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΡΙΜΕΛΟΥΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΟ ΜΕΝΙΔΙ! ΣΕ ΑΤΑΚΤΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ Η ΜΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ! Μπροστά στην άμεση αγωνιστική απάντηση που εξήγγειλε χθες το Κίνημα Δεν Πληρώνω μέσω ανακοίνωσής του και καλέσματος για ανάληψη δυναμικής δράσης στο συμβολαιογραφείο της Β. Βαλσαμίδου και στη γενική κατακραυγή που προκάλεσε και μόνο το άκουσμα για πλειστηριασμό πρώτης και μοναδικής κατοικίας τριμελούς οικογένειας στο Μενίδι, ο πλειστηριασμός ΑΝΕΣΤΑΛΗ. Κάθε μέρα, το κύκλωμα κυβέρνησης-τραπεζιτών και πλειστηριατζήδων συμβολαιογράφων, γελοιοποιείται και βυθίζεται στην πλήρη ανυποληψία, καθώς αποδεικνύεται η φαιδρότητα και προκλητικότητά του βασικού τους αφηγήματος περί δήθεν προστασίας της πρώτης κατοικίας και δήθεν πάταξης των μπαταχτσήδων μεγαλοοφειλετών. Προειδοποιούμε όλους όσους κουνούν το δάχτυλο στον φτωχοποιημένο ελληνικό λαό και τον ωθούν κάθε μέρα ολοένα και πιο βαθιά στον κοινωνικό καιάδα, ότι σπέρνουν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες. Η δοσίλογη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η μαφία των τραπεζιτών και το κύκλωμα των πλειστηριατζήδων συμβολαιογράφων, με ηγέτη τον υπόδικο για το παραδικαστικό νο2 Γ.Ρούσκα, αφού δεν λογοδοτούν στη συνείδησή τους, θα κληθούν λίαν συντόμως να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό. Το Κίνημα Δεν Πληρώνω θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης για την προάσπιση της λαϊκής περιουσίας, όπως 4,5 χρόνια τώρα, με όπλο του την ανυποχώρητη αντίσταση, την αλληλεγγύη και τον συνεπή και αποφασιστικό αγώνα του για την υπεράσπιση της ζωής και της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού.

Παναγιώτης Τσιμπούκης
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου