21 Φεβρουαρίου 2018

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΞΕΦΤΙΛΙΚΙ ΤΟΥΣ! Λιθουανική εταιρεία που πωλούσε είδη… μακιγιάζ στην Σκωτία εμφανίζεται ως «πλυντήριο χρήματος» ελλήνων πολιτικών της Novartiς

Υποπτο «λάθος» στην δικογραφία για την υπόθεση της φαρμακευτικής εταιρείας που δείχνει προεργασία καταθέσεων από «υπό προστασία» μάρτυρα

H συμβουλευτική εταιρεία που φέρεται, σύμφωνα με προστατευόμενο μάρτυρα, να «ξέπλενε» μίζες της Novartis είναι επιχείρηση που πουλά κραγιόν και είδη μακιγιάζ στο Αμπερντίν της Σκωτίας και ανήκει σε …Λιθουανούς!

Ενα περίεργο έως ιδιαίτερα ύποπτο λάθος στη δικογραφία της Novartis που αποκαλύπτει μια αμφιλεγόμενη προεργασία στις «αυθόρμητες καταθέσεις» των υπό προστασία μαρτύρων, αποκαλύπτει «Το Βήμα».

Σ

την κατάθεσή του λοιπόν, στις 15 Ιανουαρίου 2017, στην Εισαγγελία Διαφθοράς, ο «Μάξιμος Σαράφης» (ένας από τους τρεις «ανώνυμους» μάρτυρες) αναφέρεται σε χρηματισμό συμβούλου του Υπουργείου Υγείας (στενού συνεργάτη υπουργών). Ο χρηματισμός φέρεται να γινόταν, όπως κατά λέξη αναφέρει, «μέσω συμβάσεων παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών που έχει συνάψει η NOVARTIS HELLAS με την εταιρεία συμφερόντων του (έδρα Σκωτία) Minte Ltd».

Ομως η εταιρεία «Minte Ltd» με έδρα τη Σκωτία, όπως αναφέρει ο «Μάξιμος Σαράφης», σύμφωνα με τις σχετικές καταχωρήσεις στο διαδίκτυο, δεν είναι συμβουλευτική εταιρεία με ιδιοκτήτη τον αναφερόμενο σύμβουλο του


Υπουργείου Υγείας αλλά επιχείρηση «λιανικής πώλησης καλλυντικών και ειδών καλλωπισμού» με έδρα στην οδό Chappelwell Wynd 5 στο Αμπερντιν της Σκωτίας που ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2008 και έχει ιδιοκτήτη Λιθουανό και Βρετανούς εργαζομένους! Σύμφωνα με σχετικές αναρτήσεις στο διαδίκτυο η εταιρεία παρουσιάζει σχετικά σημαντικό τζίρο, την τελευταία δεκαετία, από πώληση καλλυντικών.


Ο συγκεκριμένος σύμβουλος του Υπουργείου Υγείας (σσ.: σύμφωνα με πληροφορίες αρνείται κάθε εμπλοκή σε παράνομες ενέργειες) έχει εταιρεία με το ίδιο ακριβώς όνομα, αλλά ως αρκτικόλεξο «Μ.ΙNΤ.Ε LTD” ( Medical International Experts Limited) που, όπως προκύπτει από το ΦΕΚ της 12ης Μαρτίου 2011, έχει έδρα την Αθήνα.

Δηλαδή διαπιστώνεται ότι σε τμήμα της κατάθεσή του,κεντρικός μάρτυρας της υπόθεσης Novartis δεν καταθέτει αυθορμήτως αυτά που γνωρίζει κλπ. αλλά έχει προχωρήσει σε προγενέστερη επεξεργασία των στοιχείων, με αναζητήσεις πιθανόν στο διαδίκτυο για εταιρείες και «συσχετισμούς» στην υπόθεση Νοvartis. Ετσι ώστε να δώσει μεγαλύτερη «αξιοπιστία» στις αναφορές του. Σε μία διαφαινόμενη σπουδή που προκαλεί απορίες και σημαντικά ερωτήματα. Προχωρώντας όμως, λόγω αυτών των περίεργων προεργασιών και διαδικτυακών συγκρίσεων, σε σημαντικά λάθη. Σπεύδει έτσι να παρουσιάσει ως «πλυντήριο χρήματος» για τη Novartis μία άσχετη εταιρεία, λιθουανικών συμφερόντων που πουλά είδη καλλωπισμού στη Μ Βρετανία. Χωρίς ακόμη να μπορεί να διευκρινισθεί πως και από ποιόν ξεκίνησε αυτό το κραυγαλέο λάθος που περιέχεται στην δικογραφία. «Λάθος», που βάλλει την εγκυρότητα και των υπόλοιπων καταθέσεων των υπό προστασία μαρτύρων και εγείρει εύλογα ερωτηματικά για την αξιοπιστία τους.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
TO BHMA