26 Φεβρουαρίου 2018

ΝΔ: Κυβερνητικά αδιέξοδα σε Σκοπιανό και Novartis

Η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει αρχίσει, εκτιμούν, σύμφωνα με πληροφορίες, στη Νέα Δημοκρατία.


Στελέχη της Πειραιώς σημειώνουν, πως όποιο θέμα άνοιξε η κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες, κατά σειρά, καθαρή έξοδος στις αγορές, Σκοπιανό και Novartis, εκτυλίχθηκε αρνητικά για την ίδια, δείγμα μιας κυβέρνησης σε αποδρομή.

Μάχη για την ονομασία στο Σκοπιανό 

Στην αξιωματική αντιπολίτευση στέκονται ιδιαίτερα στις εξελίξεις για την ονομασία της ΠΓΔΜ. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει πέσει στην παγίδα που προσπάθησε να στήσει στη ΝΔ, τονίζουν στελέχη του κόμματος και αναρωτιούνται αν ο Πρωθυπουργός θα φέρει τελικά στη Βουλή μια συμφωνία, ενώ ξέρει ότι δεν έχει την πλειοψηφία για να την περάσει. Μάλιστα κάποιοι εκτιμούν ότι μπροστά στην αδυναμία του να σηκώσει το πολιτικό βάρος ίσως επιχειρήσει μια στροφή 180ο  για να απεμπλακεί την ύστατη στιγμή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτιμά ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται μια λύση σε δόσεις με την γείτονα χώρα, χωρίς να διασφαλίζει, μ’ αυτόν τον τρόπο τα εθνικά συμφέροντα. «Να συμφωνήσουμε στο όνομα τώρα, το όποιο όνομα και στη συνέχεια να αναλάβουν τα Σκόπια κάποιες δεσμεύσεις, είμαι εντελώς ξεκάθαρος, λέμε όχι. Όχι, σε οποιαδήποτε λύση έχει αυτά τα χαρακτηριστικά», ήταν η ξεκάθαρη απάντηση του, σε πρόσφατη συνέντευξη.

Την ίδια στιγμή στην Πειραιώς βλέπουν ότι δικαιώνεται η στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο συγκεκριμένο θέμα. Σύμφωνα με τις πρόσφατες μετρήσεις κοινής γνώμης, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταποντιστεί δημοσκοπικά στην Βόρεια Ελλάδα, ενώ η ενίσχυση μικρών κομμάτων στα δεξιά, εξαιτίας των χειρισμών της κυβέρνησης, δεν έχει στοιχίσει καθόλου στην εκλογική δύναμη της Νέας Δημοκρατίας.

Μπροστά στα κυβερνητικά αδιέξοδα που διαπιστώνουν, στο Μοσχάτο είναι  προετοιμασμένοι για έναν πόλεμο λάσπης από το Μαξίμου, καθώς πιστεύουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα καταφύγει στην τακτική της τεχνητής έντασης.

Συνεχίζει τις περιοδείες ο Μητσοτάκης 

Αντιθέτως ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα συνεχίσει το δρόμο της εξωστρέφειας πυκνώνοντας τις περιοδείες του στην επαρχία. Σύμφωνα με πληροφορίες την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Δίστομο, πριν μεταβεί στους Δελφούς για το ετήσιο συνέδριο, ενώ ήδη προγραμματίζονται επισκέψεις σε Σύμη, Ρόδο και Αιτωλοακαρνανία.

Στη Βουλή για την Παιδεία

Σήμερα θα παρέμβει στη συζήτηση που θα γίνει στην ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο Ίδρυσης Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Ο κ. Μητσοτάκης δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα παιδείας και σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να κάνει μια συνολική παρέμβαση.