01 Φεβρουαρίου 2018

Το υγειονομικό στη Ν.Υόρκη απειλεί να κόψει την διάσημη κίνηση με το αλάτι του Salt Bae-ΒΙΝΤΕΟ

Πολλά προβλήματα φαίνεται πως αντιμετωπίζει ο διάσημος Τούρκος σεφ με το ψευδώνυμο Salt Bae, μετά το άνοιγμα του εστιατορίου του στη Νέα Υόρκη.

Πριν από λίγες ημέρες είχε κατηγορηθεί από κριτικούς πως οι μερίδες που σέρβιρε ήταν μικροσκοπικές και πανάκριβες και οι πελάτες έφευγαν δυσαρεστημένοι από το κατάστημά του.

Τώρα, μπορεί να έχει προβλήματα με την υγειονομική Υπηρεσία της Νέας Υόρκης, επειδή ο διάσημος σεφ αλατίζει το φαγητό του χωρίς να φορά γάντια.


Σε άρθρο που δημοσιεύτηκε την Τρίτη στο Eater αναφέρει πως ο σεφ Νουσρέτ Γκοκτσέ, του ομώνυμου εστιατορίου, δεν φορούσε γάντια κατά την προετοιμασία του φαγητό στο εστιατόριό του στο Μανχάταν. Την Τετάρτη, ένας εκπρόσωπος της υγειονομικής υπηρεσίας, δήλωσε στο Newsweek πως «διερευνάμε αυτή την καταγγελία».

Σε μία ανάρτηση στο Instagram από έναν «food adventures» χρήστη με το όνομα «greyfishnyc» ο Salt Bae πλησιάζει σε ένα τραπέζι χωρίς γάντια – φορώντας το χαρακτηριστικό του λευκό μπλουζάκι και τα μαύρα του γυαλιά – και ετοιμάζεται να κόψει και να πιάσει μια μαγειρεμένη μπριζόλα.


Ο εκπρόσωπος της υγειονομικής υπηρεσίας, δήλωσε πως οι σχετικές ενότητες στον Κώδικα Υγείας της πόλης, απαγορεύουν σε κάποιον να αγγίζει ήδη παρασκευασμένα τρόφιμα με γυμνά χέρια. Σε άλλη ενότητα, αναφέρεται πως απαγορεύεται στους σεφ να φορούν κοσμήματα στα χέρια ή τα δάχτυλά τους.

Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Instagram του Salt Bae στις 8 Ιανουαρίου από το εστιατόριο που εδρεύει στο Μαϊάμι, τον δείχνει και πάλι να ρίχνει το κρέας στη σχάρα χωρίς να φορά γάντια.

Ο Γκοκτσέ έχει διάσημους πελάτες όπως ο Λεονάρντο ντι Κάπριο, ο dj Καλέντ και η ολυμπιονίκης Σιμόν Μπάιλς.