20 Φεβρουαρίου 2018

Ενας Ισπανός εικονογράφος εμπνέεται από την αρχαία Ελλάδα -Ο Ερμής σε sneakers! [εικόνες]

Ενας Ισπανός εικονογράφος ομολογεί τον έρωτά του για την αρχαία Ελλάδα, η οποία αποτελεί έμπνευση για τις δημιουργίες του.

Ο Τιάγκο Μαχουέλος μπορεί να μην παρακολούθησε κάποιο σχετικό μάθημα με την αρχαία Ελλάδα στο σχολείο, ωστόσο, όταν ήρθε σε επαφή με αυτή μαγεύτηκε.

«Οταν άρχισα να διαβάζω την ερωτεύτηκα αμέσως», είπε σε παλιότερη συνέντευξή του στο Nice That.

«Με συνεπήραν οι Τέχνες, η Φιλοσοφία, οι διαφορετικές θεότητες, οι μύθοι και τα πλάσματα. Ετσι αποφάσισαν πως έπρεπε να ζωγραφίσω γι’΄αυτά», προσθέτει.



Ο Μαχουέλος συνδυάζει την αρχαιοελληνική απεικόνιση των θεών σε αγγεία και τοιχογραφίες με σύγχρονα πολιτιστικά σύμβολα όπως ένα πλαστικό μπουκάλι με νερό, με παπούτσια ή προϊόντα καθαρισμού.

«Λατρεύω το πώς οι αρχαίοι Έλληνες τοποθετούσαν όλους αυτούς τους χαρακτήρες στα αγγεία και στις τοιχογραφίες τους και προσπάθησα να εφαρμόσω το ίδιο σε σύγχρονα αντικείμενα. Για μένα είναι κάτι καινούργιο και έχω την εντύπωση ότι δημιουργεί ένα ισχυρό οπτικό ερέθισμα», αναφέρει.

Ο Μαχουέλος σπούδασε μηχανικός και σχεδιασμό προϊόντων που όπως λέει του έδωσαν ένα ιδιαίτερο όραμα για τη ζωή και του έμαθαν πώς να προσεγγίζει ένα έργο.

Η εικονογραφία ήρθε στη ζωή του μέσα από το γκράφιτι, καθώς έμαθε για τα χρώματα, τα σχήματα, τη σταθερότητα και την ποιότητα, αλλά κυρίως την ελευθερία.

















Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tiago Majuelos (@tiagomajuelos) στις


Φωτογραφίες: Instagram @ Tiago Majuelos