28 Φεβρουαρίου 2018

«Φωτιά» στο Twitter: Γαλλίδα βουλευτής μίλησε για τη σεξουαλική παρενόχληση και ήταν σχεδόν ξεβράκωτη και ξώβυζη [βίντεο]

Εν μέσω πολλών πολιτικών σκανδάλων σε όλο τον κόσμο, μια πολιτικός στη Γαλλία αποφάσισε να μιλήσει για σοβαρά θέματα φορώντας ένα προκλητικό φόρεμα, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Όταν η Γαλλίδα βουλευτής Ορόρ Μπεργκ εμφανίστηκε στη γαλλική τηλεοπτική εκπομπή «Salut Tel Terriens», για να μιλήσει για την παρενόχληση στο χώρο εργασίας, πολλοί ήταν αυτοί που δεν άκουσαν τα λεγόμενά της και αποφάσισαν να επικεντρωθούν αντ’ αυτού σε αυτό που φορούσε και ποια μέρη του σώματός της ήταν αποκαλυπτικά.

Ένας χρηστης του Twitter αναρωτήθηκε αν υπήρχε έλλειψη σε υφάσματα στην εκπομπή, ενώ άλλοι χαρακτήρισαν την επιλογή του φορέματος ως «χυδαία» και «ακατάλληλη».

Σύμφωνα με τη γαλλική ειδησεογραφική ιστοσελίδα «The Connexion», ένας έγραψε: «Είναι κατάλληλη επιλογή για έναν εκλεγμένο βουλευτή;» ενώ κάποιος άλλος ανέφερε: «Η Ορόρ Μπεργκ είναι σχεδόν γυμνή αλλά παραπονιέται για παρενόχληση;».

Ωστόσο, κάποιοι έσπευσαν να υπερασπιστούν την Μπεργκ. Ένας χρήστης έγραψε: «Οι επιθέσεις αναφορικά με τα ρούχα είναι ενδείξεις πολύ ενοχλητικού σεξισμού».

Η ίδια η Μπεργκ απάντησε στις επιθέσεις και κατήγγειλε τα «σεξιστικά» σχόλια. Όπως έγραψε στο Twitter: «Ευχαριστώ όλους όσους έχουν άποψη για τις οπτικοακουστικές μεταρρυθμίσεις, τις δημόσιες υπηρεσίες και την εκπαίδευση των πληροφοριών. Όχι, αστειεύομαι. Το πραγματικό debate του 2018 στο Twitter είναι το μήκος του φορέματός του».