21 Φεβρουαρίου 2018

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Γεννήθηκα για το μπάσκετ, γουστάρω να παίζω για την πατρίδα μου (video)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μέσω του επίσημου Blog του στο Eurohoops μιλάει για την εθνική ομάδα, για όσα έγιναν το καλοκαίρι μετά την απόφασή του να μην αγωνιστεί με την εθνική στο Ευρωμπάσκετ – μια απόφαση που ξεκαθαρίζει πως την πήρε μόνος του – και εξηγεί γιατί ο τραυματισμός του στο γόνατο του προκαλεί ένα από τα χειρότερα συναισθήματα…


Σαν να θέλει να χτυπήσει το κεφάλι του στο τοίχο! Ο Greek Freak εξηγεί πως επειδή βγαίνει κάθε βραδιά και τα δίνει όλα στο γήπεδο, δεν σημαίνει ότι δεν πονάει. Περιγράφει πως είναι τώρα η κατάστασή του στο γόνατο και λέει πως το πιο βασικό θέμα είναι ότι παίζει πάρα πολύ και πρέπει να ξεκουράζεται περισσότερο.

Πιστεύει πως το φετινό καλοκαίρι που δεν έχει υποχρεώσεις, θα μπορέσει να ξεκουραστεί να δουλέψει πάνω στο πρόβλημά του και να επιστρέψει δριμύτερος χωρίς τόσο έντονους πόνους την επόμενη σεζόν!

Στενοχωρήθηκε, τον ενόχλησε που αρκετός κόσμος δεν πίστεψε το καλοκαίρι δεν πίστεψε ότι το γόνατο ήταν ο λόγος που δεν έπαιξε με την εθνική ομάδα;

Ξέρει ότι δεν μπορεί να έχει τους πάντες ευχαριστημένους. Αυτό που θέλει είναι να παίξει μπάσκετ για πολλά χρόνια και να είναι αυτός που πρέπει, χωρίς να του μείνει κάποιο… κουσούρι, τώρα που είναι νέος.

Θεωρεί τον εαυτό του ώριμο που πήρε μια δύσκολη απόφαση, ενώ πάνω – κάτω ήξερε ποιες αντιδράσεις θα υπάρξουν.

Γιατί το ανακοίνωσε ο ίδιος; Ήθελε να το μάθει ο κόσμος από εκείνον και να πει δημόσια πως αισθάνεται. Δεν επιθυμούσε μια δικιά του, δύσκολη απόφαση, να την ανακοινώσει ούτε κάποιος από την εθνική ομάδα, ούτε από τους Μπακς.

Δείτε την απάντησή του και όλα όσα λέει για αυτό το ζήτημα, που απασχολεί πολύ κόσμο. Απολαύστε τον αυθεντικό και ειλικρινή Greek Freak στο επίσημο Blog του στο Eurohoops!


Του Νίκου Βαρλά/ varlas@eurohoops.net