06 Μαρτίου 2018

ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑίους! ΠΑΝΤΟΥ ΛΑΜΟΓΙΑ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ! Ρωσία: Ο υποψήφιος του κομμουνιστικού κόμματος έχει 13 λογαριασμούς σε τράπεζες της Ελβετίας

Στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή» ο Πάβελ Γκρουντίνιν είχε δηλώσει «ότι δεν έχει λογαριασμούς σε ξένες τράπεζες» - Φέρεται να διαθέτει καταθέσεις περίπου 1 εκατομμυρίου δολαρίων και 5,4 κιλά χρυσό


Οι φορολογικές αρχές της Ελβετίας ανακοίνωσαν ότι ο υποψήφιος για τη ρωσική προεδρία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσίας Πάβελ Γκρουντίνιν έχει 13 λογαριασμούς σε ελβετική τράπεζα, ενώ ένας από τους λογαριασμούς αφορά τοποθετήσεις χρυσού. Την σχετική ανακοίνωση προς τους δημοσιογράφους έκανε το μέλος της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής Αλεξάντρ Κίνεφ.

Ο Κίνεφ μεταξύ άλλων δήλωσε ότι « με βάση τα δεδομένα της 31ης Δεκεμβρίου του 2017 και με βάση τα στοιχεία τα οποία παρουσίασε η φορολογική υπηρεσία της Ελβετίας , υπήρχαν 13 λογαριασμοί» μεταξύ των οποίων κι ένας λογαριασμός που αφορούσε πολύτιμα μέταλλα και συγκεκριμένα χρυσό. Ο ίδιος είπε επίσης ότι «με βάση τα στοιχεία που διαθέτει η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή» ο Πάβελ Γκρουντίνιν είχε δηλώσει «ότι δεν έχει λογαριασμούς σε ξένες τράπεζες».

Ωστόσο παρά την παρατυπία αυτή, ο Πάβελ Γκρουντίνιν, φαίνεται ότι θα συνεχίσει τον προεκλογικό του αγώνα, καθώς όπως δήλωσε το μέλος της Κεντρικής Εκλογικής Σεργκέι Σιρότκιν, σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο “Ρωσία 24», η Επιτροπή, δεν μπορεί « αυστηρά να απαιτήσει» να σταματήσει την προεκλογική του εκστρατεία ο υποψήφιος για την προεδρία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσίας Πάβελ Γκρουντίνιν, επειδή δεν έκλεισε τους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχει στο εξωτερικό.
Ο αντιπρόεδρος της κεντρικής εκλογικής επιτροπής Νικολάι Μπουλάγιεφ διευκρίνισε ότι σε όλους αυτούς τους λογαριασμούς ο Γκρουντίνιν είχε καταθέσεις περίπου 1 εκατομμυρίου δολαρίων και 5,4 κιλά χρυσό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ TASS, Ria Novosti