08 Μαρτίου 2018

ΒΙΝΤΕΟ-Το παρασκήνιο της σύλληψης των 2 στρατιωτικών: Ο Ελληνας Ταξίαρχος πήγε στο τουρκικό φυλάκιο, τι του απάντησε ο ομόλογος του


Για 8η μέρα παραμένουν κρατούμενοι οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Εβρο την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 (από στρατιωτική πηγή), η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είχε... παρασκήνιο.

Συγκεκριμένα, η σύλληψη τους έγινε μετά από περίπου μία ώρα διαπραγμάτευσης. Αρχικά όταν οι δύο Ελληνες στρατιώτες πέρασαν στην τουρκική περιοχή, ο Ελληνας λοχίας επικοινώνησε με τον Ταξίαρχο του. Κάτι που συνηθίζεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις, για αυτό και έδωσαν σχετική άδεια οι Τούρκοι στρατιώτες. Η επικοινωνία με τον Ταξίαρχο είχε διάρκεια 12-14 λεπτά και ακολούθως οι Τούρκοι ζήτησαν από τους δύο Ελληνες στρατιώτες να μπουν στο φυλάκιο «για τα τυπικά».

Ακολούθησε η επίσκεψη του ίδιου Ταξίαρχου στο τουρκικό φυλάκιο και εκεί έμεινε 45 λεπτά. Αποχώρησε όταν τελικά του είπε ο Τούρκος ομόλογος του ότι «δεν είναι στο χέρι μου, έχει η στρατοχωροφυλακή αρμοδιότητα τώρα».