06 Μαρτίου 2018

ΠΑΡΑΚΑΛΑΕΙ ΣΤΑ 4 ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΒΡΙΖΕ! Π. Καμμένος: Θέμα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Π. Καμμένος: Θέμα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών
Το ζήτημα της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία είναι θέμα και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ τόνισε από τη σύνοδο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στις Βρυξέλλες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Προσερχόμενος στη σύνοδο, ο Υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι θα θέσει το θέμα της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στους ομολόγους του.

Υπογράμμισε ότι η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από την Τουρκία σε ένα παραμεθόριο επεισόδιο, το οποίο συνήθως λυνόταν δια της διαπραγματεύσεως των διοικητών, έχει οδηγήσει ουσιαστικά σε μία εμπλοκή εκ μέρους της Τουρκίας, με την άρνησή του εισαγγελέα της Τουρκίας να αποδεχθεί το αίτημα της ελληνικής πλευράς, οι δύο στρατιωτικοί αυτοί να παραμείνουν στην Τουρκία μέχρι την εκδίκαση της δίκης, αλλά στο προξενεί.

Ο υπουργός Άμυνας πρόσθεσε ότι οι δυο στρατιωτικοί ακολουθούσαν ίχνη παράτυπων μεταναστών, και πέρασαν για λίγα μέτρα μέσα σε τουρκικό έδαφος. Η στάση της Τουρκίας, τόνισε, έχει οδηγήσει ουσιαστικά σε εμπλοκή, προσθέτοντας ότι ενημέρωσε την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ, Federica Mogherini.

«Η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, σύμμαχος στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και τέτοιου είδους περιστατικά θα πρέπει να λύνονται δια της ειρηνικής οδού», συμπλήρωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Επίσης επεσήμανε ότι θα θέσει το θέμα στη συνάντηση που θα έχει με την αναπληρώτρια γγ. του ΝΑΤΟ, Rose Gottemoeller.