12 Μαρτίου 2018

ΠΕΣΑΝ ΑΠ' ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ οι βουλευτές ΝΔ: «Μαύρη ημέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο»

Ειδικά ο Φωτήλας ρε φίλε που την προηγούμενη βδομάδα κορόιδευε τους ΑΜΕΑ, ανησυχεί για τη διεθνή εικόνα της Ελλάδας... Για να μην πούμε για την Όλγα που ο πατέρας της ήταν κάθε Κυριακή δίπλα στον Βαρδινογιάννη που κράδαινε το περίστροφο στη Λεωφόρο... αυτοί είμαστε!

Τα πυρά των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για τα πρωτοφανή επεισόδια στον αγώνα ΠΑΟΚ ΑΕΚ συγκέντρωσε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου.

Σε επερώτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την κατάσταση στον πολιτισμό, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γιάννης Ανδριανός και ο Ιάσων Φωτήλας αναφέρθηκαν στα όσα θλιβερά έγιναν την Κυριακή στο γήπεδο της Τούμπας.

«Βιώνουμε άλλη μία ημέρα πολιτικού ζόφου. Το βαθύ σκοτάδι μιας κυβέρνησης που έστησε συστήματα διαπλοκής με όλα τα υλικά από το παρελθόν που κάποτε κατακερύνωνε. Χειραγώγηση του Τύπου, φίλοι επιχειρηματίες με προνομιακές σχέσεις, πολιτικοποίηση του ποδοσφαίρου, παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη» τόνισε η Ολγα Κεφαλογιάννη. Πρόσθεσε δε πως «οι χθεσινές εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου τραυματίζουν τη χώρα. Δίνουν το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι μια καχεκτική δημοκρατία με μια κυβέρνηση ανίκανη να επιβάλλει όρους και κανόνες» για να προσθέσει: «Αλλά η Ελλάδα δεν είναι αυτό το έρεβος. Υπάρχει η φωτεινή πλευρά της Ελλάδας του πνεύματος».

Ο Γιάννης Ανδριανός έκανε λόγο για «μαύρη ημέρα» για το ελληνικό ποδόσφαιρο. «Χρειάζονται στοχευμένες πρωτοβουλίες. Θα προσελκύσουμε πάλι τις ελληνικές οικογένειες στις εξέδρες ή δεν θα ξεκολλήσουμε από το τέλμα. Εγώ είχα έτοιμο σχέδιο νόμου για την ισονομία. Δυστυχώς η επόμενη κυβέρνηση έκανε βήματα στην αρχή αποσπασματικά χωρίς να ολοκληρώσει το απαιτούμενο θεσμικό πλαίσιο».

Από την πλευρά του, ο Ιάσων Φωτήλας υπενθύμισε μια πρόσφατη δήλωση του υφυπουργού Αθλητισμού: «Πριν από λίγες μέρες ο κ. Βασιλειάδης είχε πει ότι εξαιτίας ενός ηλίθιου, μία ομάδα κινδυνεύει να χάσει το πρωτάθλημα. Εγώ σήμερα θα πω με αφορμή τα χθεσινοβραδινά επεισόδια ότι από ένα συγκεκριμένο κύριο, τον χαρακτηρισμό αφήνω να τον κάνει ο κ. Βασιλειάδης, η χώρα κινδυνεύει να χάσει διεθνώς την αξιοπρέπειά της».