21 Μαρτίου 2018

Το στοιχείο που δείχνει ότι το μοντέλο Κλόι Εϊλινγκ λέει ψέματα για την απαγωγή της

Δύο μήνες πριν την απαγωγή της φέρεται να είχε χρησιμοποιήσει το μοντέλο Κλόι Άιλινγκ από τη Βρετανία την ουσία κεταμίνη, με την οποία όπως υποστηρίζει τη νάρκωσαν οι απαγωγείς της.

Η 20χρονη ισχυρίζεται ότι είχε πάει τον περασμένο Ιούλιο στην Ιταλία ως μοντέλο για μια φωτογράφιση που αποδείχθηκε δόλωμα κι ότι την απήγαγαν οι αδελφοί Λούκας και Μιχάλ Χέρμπα, τη νάρκωσαν με την ουσία κεταμίνη και την κράτησαν αιχμάλωτη επί έξι μέρες

Οι Πολωνοί αδερφοί από την άλλη επιμένουν ότι η Άιλινγκ ενορχήστρωσε η ίδια την απαγωγή της για να γίνει διάσημη.



Στη δίκη στο Μιλάνο του Λούκας Χέρμπα, που απειλείται με έως και 25 χρόνια κάθειρξη σε περίπτωση καταδίκης του αναφέρθηκε ότι μετά την απελευθέρωσή της η Άιλινγκ υποβλήθηκε σε τεστ για κεταμίνη, αλλά μολονότι η εξέταση ούρων βγήκε αρνητική, ανιχνεύθηκαν ίχνη της ναρκωτικής ουσίας σε τρίχες από τα μαλλιά της.

Ο Δρ Ντομένικο Ντι Κάντια, που έκανε τα τεστ, αναφέρει στην έκθεσή του προς το δικαστήριο ότι τα ίχνη της κεταμίνης ανάγονταν δύο μήνες πριν την καταγγελλόμενη απαγωγή: «Δεδομένου ότι οι τρίχες μακραίνουν περίπου κατά ένα εκατοστό το μήνα, το δείγμα των δύο εκατοστών έδειξε ότι είχε γίνει περιοδική χρήση κεταμίνης δύο μήνες πριν το συμβάν».



Ο κατηγορούμενος για την απαγωγή του μοντέλου, Λούκας Χέρμπα

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τον περασμένο μήνα στο δικαστήριο ότι έκανε ένεση με την ουσία στην Άιλινγκ επιμένοντας ότι εκείνη μετείχε εθελοντικά στο σχέδιο απαγωγής της και μάλιστα έγραψε μόνη της το σημείωμα με το οποίο ζητούσαν από τον ατζέντη της, Φιλ Γκριν, λύτρα 260.000 ευρώ για την απελευθέρωσή της από την εγκληματική οργάνωση «Μαύρος Θάνατος», που πουλάει μέσω του Dark Web σκλάβες του σεξ στη Μέση Ανατολή. Ο 30χρονος Λούκας υποστήριξε δε ότι το μοντέλο από τη Βρετανία τα έκανε όλα αυτά για να γίνει διάσημη και να βγάλει έτσι πολλά χρήματα.



Η Άιλινγκ λέει ότι ο Χέρμπα αποφάσισε να την αφήσει ελεύθερη χωρίς λύτρα έξω από το βρετανικό προξενείο στο Μιλάνο, όταν διαπίστωσε ότι ήταν μητέρα ενός αγοριού ηλικίας δύο ετών.

Στην κατ’ αντιπαράστασιν εξέταση όμως ο Χέρμπα είπε στο δικαστήριο ότι οι δυο τους αποφάσισαν να ματαιώσουν το όλο σχέδιο όταν προσπάθησαν να έρθουν σε επαφή με ΜΜΕ, τα οποία, ωστόσο, δεν έδειξαν κανένα ενδιαφέρον για την υπόθεση.

Ο αδελφός του Λούκας Χέρμπα, Μιχάλ παραμένει φυλακισμένος στη Βρετανία εν αναμονή της έκδοσής του στις ιταλικές αρχές προκειμένου να καθίσει στο εδώλιο κατηγορούμενος για απαγωγή.