07 Μαρτίου 2018

Μητσοτάκης: Ψυχραιμία για να μην παρασυρθούμε σε μια αδικαιολόγητη και αχρείαστη κλιμάκωση

"Γιορτάζουμε σήμερα μια λαμπρή στιγμή της ελληνικής ιστορίας: την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στον κορμό της Ελλάδας. Έχουν περάσει 70 χρόνια από αυτήν τη σπουδαία μέρα εθνικής υπερηφάνειας για τη Δωδεκάνησο, για όλο το ελληνικό Έθνος" δήλωσε ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Ρόδο όπου παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις για την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα.


"Στις δύσκολες σημερινές γεωπολιτικές συγκυρίες απαιτείται να παίρνουμε μαθήματα από την ιστορία μας και χρειάζεται και σήμερα να θυμηθούμε τρεις σημαντικές αρετές του ελληνικού Έθνους: Ψυχραιμία για να μην παρασυρθούμε σε μια αδικαιολόγητη και αχρείαστη κλιμάκωση. Αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στις αποτρεπτικές δυνατότητες της χώρας μας, αλλά και στις δυνατότητές μας να οικοδομούμε - πάντα προς όφελός μας - διεθνείς συμμαχίες. Και, το σημαντικότερο, ενότητα. Ενότητα του ελληνικού λαού ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι τις μεγάλες προκλήσεις" σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και κατέληξε λέγοντας:

"Και να θυμόμαστε πάντα ότι το Έθνος μας μεγαλούργησε όταν ήταν ενωμένο και υπέστη εθνικές τραγωδίες, όταν ήταν διχασμένο. Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους".