01 Μαρτίου 2018

Κατέρρευσε το κυβερνητικό σχέδιο για νέες αντικειμενικές

«Αγκάθι» για την κυβέρνηση αποτελούν οι νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων.

Ως το πιο δύσκολο τεχνικό θέμα στις συζητήσεις μεταξύ των υπουργών και των εκπροσώπων της Τρόικας, χαρακτηρίζει κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών τη θέσπιση των νέων αντικειμενικών αξιών ακινήτων.


Όπως σημείωσε το στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, συνεχίζεται η ανταλλαγή απόψεων για το συγκεκριμένο θέμα, τονίζοντας ότι δεν έγινε αναφορά στα ζητήματα για την επόμενη ημέρα μετά το πρόγραμμα και το χρέος.

Σχετικά με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, είπε ότι δόθηκαν στην Τρόικα στοιχεία από το υπουργείο Δικαιοσύνης, επισημαίνοντας πως «πάμε πολύ καλύτερα στο γεωγραφικό κριτήριο».

Ερωτηθείς εάν θα δημιουργηθεί Bad Bank για τα «κόκκινα» δάνεια, απάντησε ότι «έχει πολύ δρόμο ακόμα. Θα δούμε και τα stress tests. Δεν είναι κάτι που θα συζητηθεί σε αυτό το επίπεδο».

Ακόμα, για τη στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ως προς την Ελλάδα, ανέφερε ότι αυτή έχει αλλάξει προς το καλύτερο από το καλοκαίρι και παραμένει έτσι.

Αναφορικά με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό αλλά και το ζήτημα των αλλαγών στο νόμο Καστέλη δεν έγινε ουσιαστική συζήτηση μεταξύ του οικονομικού επιτελείου και της Τρόικας δεδομένου ότι δεν είχε οριστεί ακόμα ο νέος υπουργός Οικονομίας.

Ωστόσο, τέθηκε το ζήτημα των καθυστερήσεων στη διαδικασία για την διευθέτηση των οφειλών.

Συζήτηση για το θέμα του νόμου Κατσέλη έγινε στα τεχνικά κλιμάκια ότι εξετάζεται το πώς θα αποκλειστούν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές και πώς θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες στα δικαστήρια.

http://www.moneypress.gr/?p=73343