13 Μαρτίου 2018

Δεν βάζει μυαλό ο Ρόντμαν - Τον έπιασαν να οδηγεί μεθυσμένος

Το πρώην αστέρι του NBA, Ντένις Ρόντμαν, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 90 ημερών με αναστολή διότι είχε συλληφθεί στην Καλιφόρνια να οδηγεί σε κατάσταση μέθης.

Ο 56χρονος Ρόντμαν θα οδηγηθεί σε φυλακή για να εκτίσει την ποινή φυλάκιση, εάν δεν τηρήσει τους όρους που του επιβλήθηκαν για τα επόμενα τρία χρόνια, που προβλέπουν ιδίως ότι θα παρακολουθήσει ένα εννιάμηνο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για τους κινδύνους του αλκοόλ, ενώ πλήρωσε και πρόστιμο 390 δολαρίων.


«Το δικαστήριο έκανε τη σωστή επιλογή, πήρε υπόψη του τις προσπάθειες που έκανε ο Ντένις για να θεραπευτεί», εξήγησε ο συνήγορος του διάσημου, εκκεντρικού πρώην μπασκετμπολίστα, ο Πολ Μέγερ.

«Ο Ντένις ανέλαβε τις ευθύνες του, καταβάλλει προσπάθειες να παραμείνει νηφάλιος κι έχει κάνει μεγάλες προόδους», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο Ρόντμαν είχε συλληφθεί τον Ιανουάριο από την αστυνομία στο Νιούπορτ Μπιτς της Καλιφόρνιας και είχε τεθεί υπό κράτηση για μικρό διάστημα, αφού το αλκοτέστ έδειξε τριπλάσια ποσότητα αλκοόλ στο αίμα του από το επιτρεπόμενο όριο.

Κι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που συνελήφθη για παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Τον Φεβρουάριο του 2017, καταδικάστηκε σε 30 ώρες κοινωφελούς έργου, διότι προκάλεσε ατύχημα μπαίνοντας ανάποδα σε αυτοκινητόδρομο, ενώ δεν είχε καν άδεια οδήγησης.

Ο Ρόντμαν προσελκύει τα τελευταία χρόνια την προσοχή των ΜΜΕ για τα αμφιλεγόμενα ταξίδια του στη Βόρεια Κορέα και τη «φιλία» του με τον ηγέτη της, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Πηγή: LA Times