07 Μαρτίου 2018

Αποκάλυψη: Φίλτραρε τα στοιχεία για το σκάνδαλο με τις προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ ο λαστιχάς του Πολάκη

Του Νίκου Γλυνού

Σε άνθρωπο για τις δύσκολες δουλειές είχε μετατραπεί ο νυν αντιπρόεδρος του Νοσοκομείου Σαντορίνης και πρώην στενός συνεργάτης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, Χαράλαμπος Πανοτόπουλος.


Ο πρώην ιδιοκτήτης βουλκανιζατέρ στην Ηλιούπολη διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση του διαγωνισμού που αφορούσε τις προσλήψεις ιατρών και προσωπικού στο πολύπαθο ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς ήταν ο άνθρωπος ο οποίος «φίλτραρε» τα στοιχεία προτού εκείνα καταλήξουν στις εισαγγελικές Αρχές!

Η υπόθεση, ως γνωστόν, πήρε τη δικαστική οδό μετά από μηνυτήρια αναφορά του Άδωνι Γεωργιάδη και του Κώστα Τζαβάρα, ενώ ακολούθησαν αναφορές και από την ΠΟΕΔΗΝ και τον ιατρικό σύλλογο.

Στην αναφορά τους οι κ.κ. Γεωργιάδης και Τζαβάρας έκαναν λόγο για τέλεση κακουργηματικών πράξεων όπως παραβίαση προσωπικών δεδομένων που αφορούν στην επεξεργασία αρχείων από άτομα που δεν έχουν το συγκεκριμένο δικαίωμα, με σκοπό να ωφελήσουν ή να βλάψουν κάποιον τρίτο. Η αναφορά βασίζεται στο γεγονός ότι ο κ. Πολάκης, εντελώς αυθαίρετα, όπως υποστηρίζουν, επεξεργάστηκε τις αιτήσεις γιατρών και νοσηλευτών που θα στελεχώσουν τις ΜΕΘ για τον διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ και αντικατέστησε τον κατάλογο επιτυχόντων που είχε εκδώσει η ειδική επιτροπή του ΚΕΕΛΠΝΟ με τον δικό του κατάλογο.

Σε βάρος των υπαλλήλων ασκήθηκε ποινική δίωξη για απάτη από κοινού σε συνδυασμό με τον ν.1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου, υπεξαγωγή εγγράφων, και παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων με σκοπό το όφελος.

Ο ρόλος του Πανοτόπουλου

Ποιος όμως ήταν ο ρόλος του κ. Πανοτόπουλου στην συγκεκριμένη υπόθεση;

Σεπτέμβριος 2016 και οι εισαγγελικές Αρχές στέλνουν στο πλαίσιο της έρευνας παραγγελία προς το ΚΕΕΛΠΝΟ προκειμένου να προσκομιστούν όλα τα στοιχεία. Δίνουν διορία μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Στις 28 Σεπτεμβρίου οι διοικητικές υπηρεσίες στέλνουν όλα οτι έγγραφα με τα στοιχεία προς τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Ρόζενμπεργκ ο οποίος αντί να τα αποστείλει στις εισαγγελικές Αρχές, τα στέλνει στο υπουργείο Υγείας και συγκεκριμένα στον κ. Πανοτόπουλο!

Το αποτέλεσμα ήταν σύμφωνα με έγκυρους δικαστικούς κύκλους ο φάκελος να παραδοθεί «κουτσουρεμένος» στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές καθώς ο νυν αντιπρόεδρος του Νοσοκομείου Σαντορίνης τον οποίο υπερασπίζεται σθεναρά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, ενήργησε, όπως καταγγέλλεται, σαν «φίλτρο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι κομβικό ρόλο στην αποστολή του συνόλου του υλικού έπαιξε ο αποπεμφθείς πρόεδρος του Οργανισμού, Θανάσης Γιαννόπουλος, ο οποίος στο μεσοδιάστημα είχε επιστρέψει με απόφαση του ΣτΕ στα καθήκοντά του προτού απολυθεί εκ νέου. Εκείνος διαπίστωσε το «φιλτράρισμα» που επιχειρήθηκε να γίνει και η συγκάλυψη που επιχειρήθηκε με αποτέλεσμα να αντιδράσει και να στείλει ολόκληρο τον φάκελο στις δικαστικές Αρχές. Αυτά για την ιστορία…

http://www.ereportaz.gr/apokalypsi-filtrare-ta-stoicheia-gia-skandalo-tis-proslipseis-sto-keelpno-o-michanikos-toy-polaki/