06 Μαρτίου 2018

«Καίει» τον Καμμένο ο «μεσάζοντας» για τα όπλα στη Σ. Αραβία

Τι αποκαλύπτει στην κατάθεσή του ο επιχειρηματίας για το SMS που έστειλε στον υπουργό Εθνικής Άμυνας

Πρώτα και πριν από όλους ο Βασίλης Παπαδόπουλος, ο επιχειρηματίας που φέρεται ως ο μεσάζοντας για την πώληση όπλων στην Σαουδική Αραβία, απευθύνθηκε στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, όπως αναφέρει ο ίδιος στην κατάθεσή του.

Η κατάθεση του επιχειρηματία- μεσάζοντα έφτασε χθες στη Βουλή και φαίνεται ότι είναι πολλά και αποκαλυπτικά τα όσα αναφέρει, τα οποία εκθέτουν για άλλη μια φορά τον υπουργό Πάνο Καμμένο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύουν σήμερα ΤΑ ΝΕΑ, ο Βασίλης Παπαδόπουλος αναφέρει ότι η συμφωνία για την πώληση 300.000 βλημάτων είχε τη σύμφωνη γνώμη του Πάνου Καμμένου και κλείστηκε παρουσία του στο Πεντάγωνο. Ειδικότερα, ο επιχειρηματίας Βασίλης Παπαδόπουλος φέρεται να υποστηρίζει ότι πρώτα απευθύνθηκε στον Πάνο Καμμένο, τον οποίο και συνάντησε στο υπουργείο Άμυνας, παρουσία του αρχηγού ΓΕΕΘ, εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον του για την αγορά οπλικών συστημάτων ως νόμιμος εκπρόσωπος των Σαουδαράβων στις αρχές του 2016.

Έπειτα από αυτήν την συνάντηση με τον υπουργό, μπήκαν σε τροχιά οι αρμόδιες διευθύνσεις του ΥΕΘΑ για να προχωρήσει η συμφωνία.

Ο ίδιος, μάλιστα, επιμένει, ότι διέθετε όλα τα νόμιμα παραστατικά της εκπροσώπησής του, τα οποία στη συνέχεια κατέθεσε στο υπουργείο Άμυνας για να λάβουν χώρα οι διαπραγματεύσεις για την τελική συμφωνία. Ωστόσο, τα σχετικά έγγραφα δεν περιλαμβάνονται στη δικογραφία, καθώς όταν η εισαγγελέας Διαφθοράς ζήτησε από τον κ. Παπαδόπουλο να τα καταθέσει, εκείνος επιφυλάχθηκε να τα προσκομίσει στο μέλλον.

Τέλος, μεταξύ των αποκαλύψεων που κάνει ο Βασίλης Παπαδόπουλος αναφέρει κι ότι αντάλλαξε μηνύματα μέσω κινητού τηλεφώνου με τον Πάνο Καμμένο, όπου τον ενημέρωσε για την εμπλοκή που είχε προκύψει γύρω από την τελική συμφωνία, αναφέροντάς του τις ενστάσεις της ΓΔΑΕΕ, σχετικά με την μεταφορά και την επιθεώρηση των αμυντικών συστημάτων.