08 Μαρτίου 2018

ΒΙΝΤΕΟ-Επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Οι Τούρκοι είχαν στήσει σκηνικό με ειδικές δυνάμεις για να αιχμαλωτίσουν τους δύο Ελληνες

Σκηνικό, με ειδικές δυνάμεις, για να αιχμαλωτίσει τους Ελληνες στρατιωτικούς εκτιμά ότι είχε στήσει η Αγκυρα, ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μανούσος Παραγιουδάκης.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο κ. Παραγιουδάκης ανέφερε ότι, έχοντας περάσει από τη θέση του Σωματάρχη στην περιοχή του Έβρου,  γνωρίζει καλά ότι σε καμία περίπτωση ακόμη και αν οι Έλληνες στρατιωτικοί είχαν περάσει για κάποια μέτρα τα σύνορα δεν θα μπορούσαν να πέσουν αιχμάλωτοι στα χέρια των Τούρκων από ένα περίπολο της τάξης των 2 ή και των 3 ανδρών. Η εκτίμηση του στρατηγού είναι πως η Άγκυρα είχε στήσει με ειδικές δυνάμεις ένα σκηνικό για να αιχμαλωτίσει Έλληνες.

Εκτιμά ακόμη ότι εκείνοι που αιχμαλώτισαν τον ανθυπολοχαγό και τον λοχία δεν ήταν κάποιοι απλοί στρατιώτες και σε καμία περίπτωση δεν ήταν η τουρκική περίπολος αντίστοιχη της ελληνικής. Αντιθέτως, κατά την εκτίμηση του Μανούσου Παραγιουδάκη οι δυο Ελληνες  έπεσαν πάνω σε ειδικά εκπαιδευμένη δύναμη η οποία είχε ειδικές εντολές και ανάλογη εκπαίδευση για να τους αιχμαλωτίσει.

Ο επίτιμος ΓΕΕΘΑ ανέφερε ακόμη ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ισχύσει και το σενάριο της κατά 253 μέτρα παραβίασης των συνόρων από έναν ανθυπολοχαγό και έναν λοχία που έκαναν μια περιπολία ρουτίνας.