07 Μαρτίου 2018

Διεθνή ΜΜΕ για τους Έλληνες στρατιωτικούς: Ο Καμμένος ζητά να πάρουν θέση ΕΕ και ΝΑΤΟ

Όπως επισημαίνουν η Αθήνα ζητά την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και των Συμμάχων για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία


O Πάνος Καμμένος ζητά την βοήθεια της Ε.Ε για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία, σχολιάζουν τα διεθνή ΜΜΕ επισημαίνοντας ότι, τώρα η κυβέρνηση των Αθηνών ζητά την υποστήριξη των Βρυξελλών και του ΝΑΤΟ για την άμεση επίλυση του θέματος.

«Η Αθήνα ζητά από την Ευρωπαϊκή Ένωση βοήθεια για τους στρατιώτες που κρατούνται αιχμάλωτοι στην Τουρκία», γράφει η γερμανική οικονομική εφημερίδα, Handelsblatt

"Είναι θέμα της Ε.Ε", ανέφερε χθες από τις Βρυξέλλες ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας,Πάνος Καμμένος στους Έλληνες δημοσιογράφους.Ο Καμμένος ενημέρωσε την επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής της Ε.Ε, Φεντερίκα Μογκερίνι για το θέμα και στη συνέχεια ενημέρωσε σχετικά και το ΝΑΤΟ για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών.
«Η Ελλάδα καλεί την Ε.Ε και άλλους να βοηθήσουν για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν στην Τουρκία την περασμένη εβδομάδα»,γράφει στην ιστοσελίδα το ειδησεογραφικό δίκτυο Euronews.

"Η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, σύμμαχος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και αυτό το συμβάν πρέπει να επιλυθεί με ειρηνικό τρόπο και κατόπιν διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο ενόπλων δυνάμεων", δήλωσε χθες από τις Βρυξέλλες ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

«Ο Πάνος Καμμένος απέστειλε αίτημα προς τους συμμάχους των Αθηνών σε Ε.Ε και ΝΑΤΟ να πάρουν θέση σχετικά με την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία», αναφέρει η Deutsche Welle .

«Yπό κράτηση στην Τουρκία οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί»,είναι ο τίτλος του ελβετικού ειδησεογραφικού δικτύου «Nau.ch» προσθέτοντας πως ο Έλληνας υπουργός Άμυνας ζητά τώρα από την Ε.Ε βοήθεια για την αποφυλάκισή τους.

Mίνα Αγγελίνη
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ