01 Μαρτίου 2018

Σε πανικό ο Τόσκας τα έβαλε με την Αστυνομία-Πλακώθηκε στην ΓΑΔΑ με αξιωματικούς

Την έντονη δυσφορία και τον εκνευρισμό του για τις καθημερινές καταδρομικές επιθέσεις αντιεξουσιαστών, εξέφρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στο Αμφιθέατρο της ΓΑΔΑ με αφορμή την αύξηση των πεζών περιπολιών.

«Τα λάθη συγχωρούνται γιατί αυτός που δουλεύει κάνει λάθη. Είμαι όμως αυτός που λέει ότι όποιος καβαλάει το άλογο είναι αυτός που θα πέσει κιόλας, πρώτος. Τα επαναλαμβανόμενα λάθη όμως ή η αδιαφορία πρέπει να ελέγχονται» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τόσκας. «Δεν νοείται να γίνεται αλλαγή βάρδιας εκτός σημείου ενδιαφέροντος και οι αστυνομικοί να φεύγουν πριν την αλλαγή (NOVARTIS, Πρεσβεία Ισραήλ Ρουβίκωνας)»

«Δεν νοείται επαγγελματίας αστυνομικός να στέλνεται κάπου χωρίς σαφείς εντολές και συγκεκριμένα καθήκοντα απλά μόνο για παρουσία. Αν δεν έχετε εντολές θα ελέγχεται ο προϊστάμενος σας» συνέχισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Εν τω μεταξύ, στην συνάντηση σημειώθηκε μικρό επεισόδιο με αφορμή το νέο σχέδιο αστυνόμευσης του κέντρου της Αθήνας. Αρχικά ο κ. Τόσκας είχε ενημερωθεί ότι θα μετείχαν σε αυτό 200 επιπλέον αστυνομικοί οι οποίοι αποδεσμεύθηκαν από υπηρεσίες γραφείου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο αμφιθέατρο της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε ότι ο πραγματικός αριθμός τους είναι μόλις 45. Μάλιστα, αμέσως μετά τη λήξη της ομιλίας του στους αστυνομικούς ο κ. Τόσκας φέρεται να κάλεσε την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. στο γραφείο του στη λεωφόρο Κατεχάκη προκειμένου να επανεξετάσουν τις λεπτομέρειες του σχεδίου.