09 Μαρτίου 2018

Ρώσος παρουσιαστής για την επίθεση στον πρώην πράκτορα: Ε, είναι επικίνδυνο να είσαι προδότης!

Επί πολλές ημέρες τα ρωσικά ΜΜΕ αγνόησαν την υπόθεση του πρώην ρώσου πράκτορα Σεργκέι Σκρίπαλ, που νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση σε εντατική βρετανικού νοσοκομείου, τόσο αυτός όσο και η κόρη του, μετά από επίθεση που δέχτηκαν με κάποια άγνωστη προς το παρόν, νευροτοξική ουσία.


Όμως την Τετάρτη, ο Κίριλ Κλεϊμένοφ, κεντρικός παρουσιαστής του πλήρως ελεγχόμενου από το Κρεμλίνο Καναλιού Ένα, «ξεσπάθωσε», προειδοποιώντας και απειλώντας προς πάσα κατεύθυνση: «Δεν εύχομαι το θάνατο κανενός, αλλά για καθαρά εκπαιδευτικούς σκοπούς, έχω μια προειδοποίηση προς όποιον ονειρεύεται μια τέτοια καριέρα. Το επάγγελμα του προδότη είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα στον κόσμο», είπε σε αυστηρούς τόνους προσθέτοντας πως ελάχιστοι από όσους το επέλεξαν κατόρθωσαν να ζήσουν ως τα βαθιά τους γεράματα...

Συνέχισε μάλιστα απαριθμώντας μερικές «αιτίες θανάτου προδοτών», όπως είπε χαρακτηριστικά: «Αλκοολισμός, εθισμός στα ναρκωτικά, άγχος και κατάθλιψη που οδηγούν στην καρδιακή προσβολή, ακόμα και οι αυτοκτονίες».

Ο Κλεϊμένοφ δεν σταμάτησε εκεί τις «συμβουλές», αλλά συνέχισε δίνοντας μία ακόμα: «Ειδικά για προδότες ή για όσους απλώς μισούν την πατρίδα τους στον ελεύθερό τους χρόνο, να πω αυτό: Μην διαλέξετε τη Βρετανία για να πάτε να μείνετε. Κάτι δεν πάει καλά εκεί. Ίσως είναι το κλίμα, αλλά τα τελευταία χρόνια, έχουν συμβεί εκεί πάρα πολλά περίεργα συμβάντα με θανάσιμα αποτελέσματα».