03 Μαρτίου 2018

ΒΙΝΤΕΟ-ΑΨΟΓΟΣ!! Δαβάκης: "Απαγορεύω στους αθίγγανους- γύφτους να με ψηφίζουν"-"Απάντησε σε πολίτη που με κατηγόρησε ότι θέλω τις ψήφους τους και δεν τους πειράζουμε"

"Απαγορεύω στους αθίγγανους, τους γύφτους και δεν συμμαζεύεται, να με ψηφίζουν". Σ' αυτή τη δήλωση προχώρησε χθες βράδυ, ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας Θανάσης Δαβάκης, κατά την τοποθέτησή του, στο πλαίσιο μιας συγκέντρωσης για ενημέρωση, προκειμένου να βρεθούν λύσεις για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στον Δήμο της Σπάρτης, που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο της Παλαιοπαναγιάς.


Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:



Η απάντηση του Δαβάκη για την δήλωσή του περί "γύφτων"

Τον λόγο για τον οποίο είπε τη φράση "απαγορεύω στους γύφτους να με ψηφίζουν" εξήγησε μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θανάσης Δαβάκης.

Ο κ. Δαβάκης ανέφερε ότι προέβη σε αυτή τη δήλωση, απαντώντας σε έναν πολίτη που κατηγόρησε τους πολιτικούς ότι δεν κάνουν τίποτα για την εγκληματικότητα, που όπως υποστηρίζει ο κ. Δαβάκης προέρχεται κυρίως από τους Ρομά, γιατί φοβούνται μη χάσουν τις ψήφους που παίρνουν από αυτούς.

"Τον τελευταίο καιρό γίνονται διάφορες συγκεντρώσεις πολιτών, όπου καλούν τις τοπικές Αρχές. Κάποιος από τους πολίτες είπε ότι 'δεν τους πειράζετε εσείς οι πολιτικοί γιατί φοβάστε τις ψήφους, που σας ψηφίζουν'. Σε απάντηση αυτής της προσβλητικής κατηγορίας έκανα τη συγκεκριμένη δήλωση, ότι απαγορεύω σε οποιονδήποτε κύριο εξ αυτών που νομίζει ότι εγώ τον καλύπτω επειδή με ψηφίζει, να με ψηφίσει".

"Τα τελευταία 2-3 χρόνια υπάρχει μια έντονη εγκληματικότητα, η οποία προέρχεται από αυτήν την τάξη, των λεγόμενων Ρομά. Η κατάσταση έχει ξεφύγει σε περιοχές κοντά στην Σπάρτη. Ο κόσμος έχει δεινοπαθήσει από την εγκληματικότητα που προέρχεται κυρίως από τους ανθρώπους αυτούς" πρόσθεσε.