02 Μαρτίου 2018

Πανούτσος: Η γαλήνη ενός γ.γ. είναι πολυτιμότερη από ενός θύματος απόπειρας δολοφονίας

Του Αντώνη Πανούτσου

Για τον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν δύο δημοκρατίες. Η μία αυτή που ο «νομικός μας πολιτισμός δεν πρέπει να εφαρμόζεται αλά καρτ» όπως είχε πει ο Νίκος Βούτσης για τις εξόδους του Δημήτρη Κουφοντίνα. Η δεύτερη που δεν πειράζει και να εφαρμόζεται αλά καρτ, όπως έγινε στο ντου του Ρουβίκωνα στην Βουλή. Άλλο βέβαια που για τον Βούτση αυτό δεν ήταν παρανομία αλλά  «ακτιβισμός».


Και επειδή οι διάφοροι «αντάρτες των πόλεων» αυτά τα πιάνουν με την μία. ο ακτιβισμός με τα τρικάκια στην Βουλή, έγινε διαδήλωση για την Ηριάνα και το μπουγέλωμα του Φίλη και του Ξυδάκη στο Σύνταγμα έγινε κατέβασμα των βιτρίνων στην Ερμού. Έτσι ώστε ο κατηγορούμενος για την απόπειρα δολοφονίας του Λουκά Παπαδήμα Ντίνος Γιαγτζόγλου να μπορεί να περιμένει την εκδίκαση της υπόθεσης του στον Κορυδαλλό παρέα με τους συντρόφους του.

Χθες είχαμε μια έφοδο αντιεξουσιαστών στο σπίτι του γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης Ευτύχη Φυτράκη στο Παλαιό Φάληρο. Κατέληξε σε 15 προσαγωγές από το Φάληρο στην ΓΑΔΑ. Σε συνδυασμό με το  bulling που έγινε την περασμένη Κυριακή όταν αντιεξουσιαστές πέταξαν τρικάκια στην αυλή του Λουκά Παπαδήμα στο Ψυχικό που δεν κατέληξε σε συλλήψεις έχουμε τον προσδιορισμό του τι επιτρέπεται και τι όχι.

Δεν επιτρέπεται να ενοχλείς έναν κυβερνητικό  γενικό γραμματέα στο σπίτι του, αλλά επιτρέπεται να κάνεις bulling  σε ένα θύμα απόπειρας δολοφονίας φτάνει να είναι της αντιπολίτευσης. Οι κανόνες έχουν ορισθεί.

Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ενοχλήσει του Ρουβίκωνες, τους αντάρτες των πόλεων, τους αντιεξουσιαστές και τους πάσης μορφής αλληλέγγυους από την στιγμή που περιορίζουν τους στόχους τους σε στελέχη της αντιπολίτευσης, τζαμαρίες μαγαζιών αστών και δημόσιες υπηρεσίες, φτάνει να πετάνε τρικάκια όπως είχαν κάνει στο γραφείο του Τσακαλώτου.

Αντίθετα θα τους μαζεύει αν κάνουν διαδηλώσεις έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και έξω από σπίτια στελεχών της. Χωρίς όμως να τους στέλνει στα δικαστήρια. Αφού τίποτα δεν μετράει μπροστά στο ηθικό των μονάδων, που ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηριχτεί όταν βρίσκεται στην αντιπολίτευση.
Αυτό που πολλοί πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατευθύνει τους πάσης μορφής Ρουβίκωνες είναι λάθος. Ούτε τους κατευθύνει ούτε μπορεί να ελέγξει κάθε τους κίνηση. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να τους κόψει τα φτερά. Γνωρίζοντας  ότι οι αντιεξουσιαστές δεν θα αφήσουν μια κυβέρνηση της δεξιάς σε χλωρό κλαρί. Με το να τους αφήνει  να πετάνε τα τρικάκια, να κατεβάζουν τις τζαμαρίες επίσης συνηθίζει στην βία των δρόμων.

Την οποία συνήθεια θα εκμεταλλευτεί στην αλλαγή κυβέρνησης όταν η πρώτη αστυνομική καταστολή θα παρουσιαστεί από τον ευαίσθητο Τύπο,σαν «φασιστική βία». Με τους πολίτες του  ντρεσαρισμένους από δεκαετίες προπαγάνδας να το αποδέχονται κουνώντας μηχανικά τα κεφάλια.

Το «πολιτικό κόστος» είναι το σημείο που θα παιχτεί η εφαρμογή του νόμου από μια μελλοντική κυβέρνηση. Το κατά πόσο μετά  από δεκαετίες ανομίας και Ρουβίκωνες οι πολίτες αποδέχονται το dictum του Κικέρωνα «στην δημοκρατία είμαστε υποτελείς στους νόμους για να είμαστε ελεύθεροι» ή την προσέγγιση του Βούτση ότι του κανονισμού της Βουλής και υπερτερεί ο ακτιβισμός του Ρουβίκωνα.

Εάν  η Ελλάδα μπορεί να αποδεχτεί το πρώτο θα αλλάξει. Εάν συνεχίσει να μπλέκει τον φασισμό με την εφαρμογή του δημοκρατικού νόμου οι πολίτες θα παραμείνουν «παπαδήμοι» όμηροι του αντιεξουσιαστικού bulling στα ίδια τους τα σπίτια.

http://www.liberal.gr/arthro/192971/apopsi/a-panoutsos/i-galini-enos-gg-einai-polutimoteri-apo-enos-thumatos-apopeiras-dolofonias.html