03 Μαρτίου 2018

ΕΝΑ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΧΕΙ! Δικηγόρος Γουάινστιν: Δεν είναι "βιασμός" αν μια γυναίκα προωθεί την καριέρα της

Αν μια γυναίκα "αποφασίσει να έχει σεξουαλικές σχέσεις για να προωθήσει την καριέρα της" αυτό δεν συνιστά "βιασμό" δήλωσε ο δικηγόρος του Αμερικανού παραγωγού Χάρβεϊ Γουάινστιν.


"Αν μια γυναίκα αποφασίζει ότι χρειάζεται να έχει σεξουαλικές επαφές με έναν παραγωγό του Χόλιγουντ ώστε να προωθήσει την καριέρα της, και το κάνει, και το βρίσκει αηδιαστικό, αυτό δεν είναι βιασμός" είπε ο Μπέντζαμιν Μπράφμαν. "Πήρατε την εκούσια απόφαση ότι είστε έτοιμες να κάνετε κάτι που σας είναι προσωπικά αποκρουστικό με σκοπό να προωθήσετε την καριέρα σας, δεν είναι έγκλημα", επέμεινε ο δικηγόρος.

"Η προώθηση μέσω του καναπέ δεν εφευρέθηκε από τον Χάρβεϊ Γουάινστιν", συνέχισε ο Μπράφμαν, εξηγώντας ότι η κινηματογραφική βιομηχανία είχε ήδη αυτή τη φήμη "πολύ πριν γεννηθεί ο ίδιος".

Περισσότερες από εκατό γυναίκες, μεταξύ των οποίων διάσημες ηθοποιοί όπως η Άσλεϊ Τζουντ, η Γκουίνεθ Πάλτροου και η Σάλμα Χάγιεκ κατηγορούν τον Γουάινστιν ότι τις παρενόχλησε ή τις βίασε.

Έρευνες σε βάρος του 65χρονου παραγωγού διεξάγονται από τις αστυνομικές Αρχές της Νέας Υόρκης, του Λος Άντζελες και του Λονδίνου αλλά μέχρι στιγμής δεν του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Τον Φεβρουάριο ο δικηγόρος είχε δηλώσει ότι "η συμπεριφορά του Χάρβεϊ Γουάινστιν δεν ήταν άμεμπτη αλλά δεν υπάρχει τίποτα το εγκληματικό σ' αυτήν και όταν ολοκληρωθεί η έρευνα θα φανεί ότι προώθησε περισσότερες γυναίκες σε ρόλους-κλειδιά από οποιοδήποτε άλλο στέλεχος του κινηματογραφικού τομέα".