21 Μαρτίου 2018

Κολωνάκι, διαμαρτυρία για πλειστηριασμούς -Εκεί & ο καθηγητής του Τσίπρα [εικόνες & βίντεο]

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί αυτή τη στιγμή το κίνημα «Δεν Πληρώνω» έξω από συμβολαιογραφείο, στη Σκουφά 77, όπου έχει προγραμματιστεί η διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Το κίνημα «Δεν Πληρώνω» με την παρουσία του έξω από το συμβολαιογραφείο στέλνει ηχηρό μήνυμα αντίστασης κατά των πλειστηριασμών, οι οποίοι, όπως αναφέρουν τα μέλη του κινήματος, «έχουν βάλει στο στόχαστρο τη λαϊκή περιουσία και τη θέλουν εδώ και τώρα».

Στο συγκεκριμένο συμβολαιογραφείο σήμερα βγαίνει σε πλειστηριασμό ένα ακίνητο για χρέος 50.000 ευρώ με τιμή πρώτης προσφοράς τα 48.000 ευρώ, καθώς και ένα οικόπεδο για χρέος ύψους 40.000 ευρώ με τιμή πρώτης προσφοράς τα 40.000 ευρώ. Οι συμβολαιογράφοι πάντως με ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι τα ακίνητα που βγαίνουν σε πλειστηριασμό είναι μόνο ακίνητα μεγάλης αξίας και όχι λαϊκές κατοικίες.

Οι διαδηλωτές έχουν κολλήσει αυτοκόλλητα της ΛΑΕ στις κλούβες των ΜΑΤ.



Στην κινητοποίηση συμμετέχει με ντουντούκα και ο παλαιός καθηγητής του Αλέξη Τσίπρα στο πανεπιστήμιο Γιάννης Πρωτονοτάριος. «Άλλα μας έλεγε στο πανεπιστήμιο ο Τσίπρας. Τότε ήταν υπέρ των λαϊκών συμφερόντων, τώρα στέλνει τα ΜΑΤ και επιλέγει τη βία», έλεγε ο κ. Πρωτονοτάριος, ο οποίος υπήρξε υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στην Α' Αθηνών, τον Ιανουάριο του 2015, με σύνθημα «Η ελπίδα έρχεται».





Έξω από το συμβολαιογραφικό γραφείο που γίνεται η διαδήλωση υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.



Στην κινητοποίηση είναι παρούσα και η Ζωή Κωνσταντοπούλου.