14 Μαρτίου 2018

Δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα κατά Σαββίδη και ΠΑΟΚ -Ποιες είναι οι πιθανές ποινές

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, άσκησε πειθαρχική δίωξη στον Ιβάν Σαββίδη και στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τα όσα έγιναν στην Τούμπα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Η κλήση έγινε με βάση διάφορα άρθρα του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, αλλά αυτό που έχει ιδιαίτερη βαρύτητα είναι το άρθρο 19, το οποίο προβλέπει απαγόρευση εισόδου σε αγωνιστικούς χώρους για 3 έως 5 χρόνια για τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ και πρόστιμο έως 50.000 ευρώ.

Για τον «Δικέφαλο του Βορρά», πάντα με βάση το άρθρο 19, οι πιθανές ποινές είναι αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, αφαίρεση βαθμών, ακόμα και υποβιβασμός, ανάλογα με τη βαρύτητα του παραπτώματος που θα κρίνει ο αθλητικός δικαστής.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ, η οποία διαβιβάστηκε στο πειθαρχικό όργανο της Super League:

Σας ενημερώνουμε ότι ο υπεύθυνος άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου διαβίβασε στο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Super League δίωξη σε βάρος του Ιβάν Σαββίδη και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 4, 5, 6, 19 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.

Δείτε αναλυτικά τι αναφέρει το άρθρο 19

«Οποιοσδήποτε εμπίπτει στον παρόντα κώδικα ο οποίος εκφοβίζει έναν αξιωματούχο του αγώνα ή οποιονδήποτε εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο με απειλές, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) τουλάχιστον, και αγωνιστικό αποκλεισμό ήαπαγόρευση εισόδου στο γήπεδο από τρία (3) έως πέντε (5) έτη.

Εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται ποινές ανάλογα με την βαρύτητα του παραπτώματος:

α. διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές,
β. αφαίρεσης βαθμών και
γ. υποβιβασμός ομάδας».