12 Μαρτίου 2018

ΚΑΛΟΣ ΜΑΛ@ΚΑΣ ΚΙ ΑΥΤΟΣ! Ανακοίνωση του ΠΣΑΤ κατά Μίχελ για την επίθεση σε δημοσιογράφο

[Μπήκε στην αρχή στον αγωνιστικό χώρο με τα χέρια στις τσέπες περπατώντας και μόλις είδε τον έξαλλο Σαββίδη αντί να τον ηρεμίσει, τον προσπέρασε σε σπρίντ και άρχισε να απειλεί τον διαιτητή αλά Βαρδινογιάννης για να δείξει μαχητικότητα μπροστά στον εργοδότη του]

Καταδικάζει την επίθεση του Λούμπος Μίχελ στον δημοσιογράφο της Νova, Μανώλη Βογιατζάκη, ο ΠΣΑΤ. Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού τύπου αναφέρεται επίσης και στις απειλές που δέχτηκαν δημοσιογράφοι της ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας και καλεί όλους τους φορείς να κάνουν ό,τι χρειάζεται ώστε να μην επαναληφθούν αντίστοιχα περιστατικά.


Αναλυτικά:

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου, με αφορμή γεγονότα που συνέβησαν (11.3.18) στο γήπεδο της Τούμπας και τον αγώνα ΠΑΟΚ -ΑΕΚ, καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση του τεχνικού Διευθυντή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Λούμπος Μίχελ εναντίον του αθλητικού συντάκτη και μέλους μας Μανώλη Βογιατζάκη, εντός του αγωνιστικού χώρου όπου και ευρισκόταν ως ρεπόρτερ του συνδρομητικού τηλεοπτικού καναλιού NOVASPORTS, καθώς επίσης και τις απειλές που δέχθηκαν άλλοι συνάδελφοι μας, ευρισκόμενοι στα δημοσιογραφικά θεωρεία για την εκτέλεση των καθηκόντων τους, πριν επέμβει η Αστυνομία.

Η ελευθερία της εργασίας και η προστασία των ανθρώπων της ενημέρωσης αποτελεί για τον ΠΣΑΤ αδιαπραγμάτευτο κανόνα στην άσκηση των καθηκόντων τους και την υπηρεσία της απρόσκοπτης ενημέρωσης. Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να πράξουν ότι είναι απαραίτητο, προς την κατεύθυνση αυτή, προς την οποία ο Σύνδεσμος μας είναι μόνιμα προσανατολισμένος και έτοιμος να συνδράμει με κάθε τρόπο.