07 Μαρτίου 2018

Επίθεση ΜΠΕΤΟΣΤΟΚΟΥ Μπαλοτέλι στον μαύρο γερουσιαστή της Λέγκας του Βορρά: Ίσως δεν του είπαν ότι είναι μαύρος!

Αίσθηση προκάλεσε στην Ιταλία το γεγονός ότι η Λέγκα του Βορρά ανακοίνωσε πως στους εκλεγμένους γερουσιαστές της στις εκλογές της 4ης Μαρτίου συμπεριλαμβάνεται και ο Τόνι Ιγουόμπι, ένας επιχειρηματίας με χώρα καταγωγής τη Νιγηρία, ο οποίος είναι και υπεύθυνος μεταναστευτικής πολιτικής του ξενοφοβικού κόμματος.

Ένας από αυτούς που αντέδρασαν στο αντιφατικό της εκλογής Ιγουόμπι με το συγκεκριμένο κόμμα, είναι και ο Μάριο Μπαλοτέλι. «Ίσως εγώ είμαι τυφλός ή ίσως δεν του το είπαν ακόμη ότι είναι μαύρος. Ντροπή!!!», έγραψε ο παίκτης στο Instagram.



Τα ιταλικά ΜΜΕ υπενθυμίζουν ότι ο επιθετικός της Νις έχει γίνει πολλές φορές θύμα ρατσιστικών συμπεριφορών στα ιταλικά γήπεδα, ακόμη και με μπανάνες που ρατσιστές φίλαθλοι πέταξαν προς την πλευρά του.

Ο «τρελο-Μάριο» ανέβασε στο Instagram και φωτογραφία του Ιγουόμπι, στην οποία φιγουράρει με τη φράση «Σταματήστε την εισβολή» , αναφορικά με τις ροές μεταναστών και προσφύγων.

Ο Ματέο Σαλβίνι, επικεφαλής της Λέγκας του Βορρά και οπαδός της Μίλαν, απάντησε μέσω Twitter: «Ο Μπαλοτέλι δεν μου άρεσε ποτέ στο γήπεδο, μου αρέσει πολύ λιγότερο έξω από αυτό».