02 Μαρτίου 2018

Σύλληψη στρατιωτών: Δεν γνωρίζει ή κρύβει κάτι η κυβέρνηση;

Οι αντιφάσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των συντακτών

Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν για την πραγματική κατάσταση που επικρατεί γύρω από τη σύλληψη και κράτηση των 2 Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία καθώς προκύπτουν εξαιρετικά αντιφατικά στοιχεία, αν συγκριθούν οι πληροφορίες που έχουν δοθεί μέχρι στιγμής στη δημοσιότητα, οι δηλώσεις του Δ. Τζανακόπουλου και οι εξελίξεις που τρέχουν.


Τυπικές διαδικασίες

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος όταν ρωτήθηκε για το θέμα έκανε λόγο για «τυπικές διαδικασίες» που θα κινηθούν άμεσα στην Τουρκία. Τελικά οι διαδικασίες κινήθηκαν άμεσα αλλά δεν είχαν καμία σχέση με ό,τι συνέβαινε κατά το παρελθόν σε τέτοιες περιπτώσεις. Οι δύο Έλληνες είναι επισήμως κρατούμενοι από τους Τούρκους μέχρι να οριστεί η δικάσιμός τους. Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης τα αδικήματα για τα οποία θα δικαστούν είναι τα αδικήματα της απόπειρας στρατιωτικής κατασκοπείας και της παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη.

Συνεννόηση με τις τουρκικές αρχές

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης διαβεβαίωσε ότι οι νομικές τυπικές διαδικασίες στην Τουρκία θα κινηθούν άμεσα και «αναμένουμε τη σύντομη επιστροφή των δύο Ελλήνων στη χώρα μας». Προφανώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όταν αναφερόταν σε τυπικές διαδικασίες δεν εννοούσε την απαγγελία κατηγοριών για στρατιωτική κατασκοπεία.

Συνομωσιολογικά σενάρια

«Συνομωσιολογικά, κατασκοπευτικά σενάρια που δεν είναι άξια σχολιασμού» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος τα περί διαπραγματεύσεων για την επιστροφή στην Ελλάδα των δύο Ελλήνων αξιωματικών από την Τουρκία, χαρακτηρίζοντας το θέμα απολύτως τυπικό.

Πλέον τα πράγματα περιπλέκονται σε επικίνδυνο βαθμό καθώς όπως έγινε γνωστό από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας είναι ενήμερος από το μεσημέρι της Πέμπτης για το περιστατικό, το οποίο όμως έγινε γνωστό το πρωί της Παρασκευής.

Το ερώτημα που τίθεται πλέον από πολλούς είναι αν ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είχε σαφή εικόνα την ώρα που έκανε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για το θέμα, καθώς έπεσε έξω κυριολεκτικά σε όλες τις δηλώσεις που έκανε.

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/sillipsi-stratioton-den-gnorize-ekrive-kati-tzanakopoulos