05 Μαρτίου 2018

Ορεστιάδα: Τουριστικό γραφείο ξεκίνησε «εμπάργκο» στην Αδριανούπολη μέχρι να λήξει η περιπέτεια των Ελλήνων στρατιωτικών

Μιλώντας στο protothema, ο ιδιοκτήτης του ταξιδιωτικού γραφείου παρότρυνε να ακολουθήσουν το παράδειγμα του και άλλες επιχειρήσεις και οι κάτοικοι της περιοχής, που επισκέπτονται τακτικά τη γειτονική χώρα και αφήνουν συνάλλαγμα
Ταξιδιωτικό εμπάργκο στην Αδριανούπολη ξεκινά ταξιδιωτικό γραφείο της Ορεστιάδας ως κίνηση διαμαρτυρίας αλλά και πίεσης προς την τουρκική πλευρά για την άμεση αποφυλάκιση των 2 Ελλήνων στρατιωτικών. Η τοπική κοινωνία της Ορεστιάδας, τόπος καταγωγής του μόνιμου λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις στην σοβαρή αυτή υπόθεση με τους κατοίκους της περιοχής να προσπαθούν να βρουν τρόπους να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στα 2 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στο πλαίσιο αυτό, το ταξιδιωτικό γραφείο Alpino Tours αναβάλει όλες τις προγραμματισμένες εκδρομές του προς τη γείτονα χώρα έως ότου λήξει η περιπέτεια των Ελλήνων στρατιωτικών, που βρίσκονται στις φυλακές της Ανδριανούπολης. Οπως έκανε γνωστό το ταξιδιωτικό πρακτορείο, “το γραφείο μας αναβάλει κάθε εκδρομή προς Τουρκία επ' αόριστον και έως τη λύση του προβλήματος ειρηνικά με τους γείτονές μας Τούρκους. Ως δείγμα συμπαράστασης προς τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς που δεν υπήρχε κανένας λόγος κράτησης τους”. Η πρωτοβουλία αυτή έτυχε θερμής υποδοχής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από εκατοντάδες συμπατριώτες μας, οι οποίοι ζητούν να ακολουθήσουν την κίνηση και άλλα πρακτορεία της βόρειας Ελλάδας.

Μιλώντας στο “protothema.gr”, ο ιδιοκτήτης του ταξιδιωτικού γραφείου Γιώργος Κιλούδης σημειώνει ότι η απόφαση αυτή λήφθηκε επειδή “θέλουμε να στηρίξουμε ηθικά τους στρατιωτικούς μας που δοκιμάζονται στις φυλακές της Τουρκίας. Εδώ και 3 χρόνια κάθε Παρασκευή έχουμε ημερήσια εκδρομή προς την Αδριανούπολη. Επιπλέον, τέτοιες μέρες όπως κάθε χρόνο προγραμματίζουμε 3ημερες και 4ημερες εκδρομές προς Κωνσταντινούπολη για τους Χαιρετισμούς στο Πατριαρχείο. Τα αναβάλλουμε όλα”. Ο ιδιοκτήτης του ταξιδιωτικού γραφείου αναφέρει ότι την περασμένη Παρασκευή είχαν συγκεντρωθεί 35 άτομα για την εκδρομή στην Αδριανούπολη. Ομως “πριν αναχωρήσουμε μάθαμε ότι είχαν συλληφθεί οι 2 Ελληνες στρατιωτικοί και συμφώνησαν όλοι να μην πραγματοποιήσουμε αυτή την μετακίνηση”.
 
Οπως λέει ο κ. Κιλούδης, “είναι ένας τρόπος διαμαρτυρίας αρχικά αλλά γιατί όχι και πίεσης προς τους Τούρκους. Εμείς παροτρύνουμε να ακολουθήσουν το παράδειγμα και άλλα γραφεία αλλά κυρίως οι κάτοικοι της περιοχής, που πηγαίνουν στην Ανδριανούπολη αλλά και σε άλλες τουρκικές πόλεις ιδιωτικά αφήνοντας το ελληνικό συνάλλαγμα. Υπάρχει θετικός αντίκτυπος στην πόλη της Ορεστιάδας για αυτή την κίνησή μας και πολλοί μας παίρνουν τηλέφωνο για να στηρίξουν τη συγκεκριμένη προσπάθεια. Ας μην μετακινηθούμε λοιπόν προς την Τουρκία μέχρι να λήξει η περιπέτεια των 2 στρατιωτικών μας”.






Μανόλης Γαλάνης
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ