21 Μαρτίου 2018

Πακιστανοί ξήλωναν μετασχηματιστές στην Αρκαδία

Η  αξία του χαλκού που είχαν κλέψει και οι φθορές που είχαν προκαλέσει στο δίκτυο ηλεκτροδότησης της Δ.Ε.Η., είχε ξεπεράσει τα 60.000 ευρώ

Πάνω από ένας χρόνος πέρασε από τότε που μια σπείρα Πακιστανών λεηλατούσε τους μετασχηματιστές στις κοινότητες του Δήμου Τρίπολης και μόλις τώρα αποκαλύφθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας δυο εξ αυτών, οι οποίες συμμετείχαν σε τουλάχιστον οκτώ περιπτώσεις κλοπής χαλκού.

Όπως προέκυψε στο πλαίσιο της έρευνας των αστυνομικών της Ασφαλείας, οι δύο αλλοδαποί ηλικίας 18 και 39 χρόνων φέρονται να χτυπούσαν μαζί με τους άγνωστους προς το παρόν ομοεθνείς συνεργούς τους, από την Πρωτοχρονιά ως τις 24 Φεβρουαρίου του 2017.
\
Στο διάστημα αυτό, η αξία του χαλκού που είχαν κλέψει και οι φθορές που είχαν προκαλέσει στο δίκτυο ηλεκτροδότησης της Δ.Ε.Η., είχε ξεπεράσει τα 60.000 ευρώ.
Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες κλοπές και φθορές σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος των δυο Πακιστανών και των άγνωστων συνεργών τους, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης. Ωστόσο, ερευνάται το ενδεχόμενο να είχαν διαπράξει άλλες καταστροφές σε μετασχηματιστές και άλλων περιοχών της Αρκαδίας.

Μάνος Τσαγκαράκης
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ