06 Μαρτίου 2018

Το παρασκήνιο και οι εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία

Οριακές αλλαγές στις ΝΟΔΕ.

Οι πρώτες παρασκηνιακές συζητήσεις έχουν αρχίσει να γίνονται στη Ν∆ Θεσσαλονίκης ενόψει των εσωκοµµατικών εκλογών, που είναι πιθανό να διεξαχθούν στα µέσα Μαΐου, µε το εκλογικό διακύβευµα να αφορά στους νέους προέδρους των ΝΟ∆Ε, τους προέδρους αλλά και τα µέλη των ∆.Σ. των Τοπικών Οργανώσεων. Φυσικά, το βασικό ερώτηµα που συζητιέται έχει να κάνει µε τις υποψηφιότητες για τους τέσσερις προέδρους των ΝΟ∆Ε του νοµού, όπου µε βάση τα σηµερινά δεδοµένα είναι πιθανό να προκύψουν οριακές αλλαγές.

Κι αυτό γιατί ακούγεται έντονα ότι από τους τέσσερεις εν ενεργεία προέδρους µόνο ένας δεν θα είναι υποψήφιος. Ο λόγος για τον πρόεδρο της ΝΟ∆Ε ∆υτικού Τοµέα Ηλία Ζάχαρη, που λέγεται ότι επιθυµεί να διεκδικήσει τον δήµο Συκεών-Νεάπολης.

Ο ίδιος αφήνει όλα τα ενδεχόµενα ανοιχτά, αν και έµπειροι κοµµατικοί παράγοντες θεωρούν πολύ πιθανή τη µεταγραφή του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σε µια τέτοια περίπτωση, είναι πιθανό την προεδρία της ΝΟ∆Ε να διεκδικήσει ο ∆ιονύσης Μανωλόπουλος, γιος του Βασίλη Μανωλόπουλου, που είναι αντιδήµαρχος Αµπελοκήπων-Μενεµένης.

Στις υπόλοιπες τρεις ΝΟ∆Ε, οι σηµερινοί πρόεδροι θα επιδιώξουν την επανεκλογή τους: ο Τάσος Εµµανουηλίδης στον κεντρικό και η Πηνελόπη Ράλλη στον ανατολικό τοµέα και ο Θωµάς Βράνος στη Β’ Θεσσαλονίκης, όπου υπάρχει ενδεχόµενο να είναι ξανά υποψήφιος και ο Στέλιος Τσοµαρίδης.

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/to-paraskinio-ke-esokommatikes-ekloges-sti-nea-dimokratia