08 Μαρτίου 2018

ΚΑΡΠΑΖΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΑΔΩΝΙ➤Λάππας: Παραγεγραμμένα τα αδικήματα περί απιστίας


Tη δίωξη των υπουργών Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, και ιδιαίτερα των κυρίων Κουρουμπλή και Ξανθού για απιστία με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου για ζημία πάνω από 150 χιλιάδες ευρώ ζήτησε ο εισηγητής της ΝΔ Κώστας Τασούλας αναπτύσσοντας την πρόταση για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής. Όπως είπε οι δυο υπουργοί αρνήθηκαν να εφαρμόσουν την απόφαση που υπήρχε από το 2013 για μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης με αποτέλεσμα να ζημιωθεί με τεραστία ποσά το δημόσιο.


Ο βουλευτής της ΝΔ κάλεσε επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ αν θέλει να επιβεβαιώσει ότι είναι από άλλο υλικό, όπως είπε ο κ Τσίπρας, και αν έχει φιλότιμο και ευθιξία, να ψηφίσει την πρόταση της ΝΔ για Προανακριτική.

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ ο Σπύρος Λάππας υποστήριξε ότι τα αδικήματα περί απιστίας για τα οποία κατηγορούνται ο κ. Κουρουμπλής και ο κ. Ξανθός είναι προεγγεγραμμένα γιατί έχουν μεσολαβήσει δυο σύνοδοι της Βουλής. Όλα τα αδικήματα είπε, που έχουν τελεστεί κατά την άσκηση των καθηκόντων ενός υπουργού εφόσον μεσολαβήσουν δυο σύνοδοι της Βουλής έχουν παραγράφει.

Από την πλευρά του ο Θόδωρος Παπαθεοδώρου από τη ΔΗΣΥ υποστήριξε ότι το 2015 έγινε μια μόνο ανατιμολογηση των φάρμακων, και μάλιστα τον Δεκέμβριο, παρότι ήταν υποχρεωτικό να γίνουν δυο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, σημείωσε, να προκληθεί μεγάλη ζημία στο δημόσιο και να ευνοηθούν οι φαρμακευτικές εταιρείες. «Η μη ανατιμολόγηση των φάρμακων το 2015 στοιχειοθετεί τις κατηγορίες σε βάρος των κυρίων Κουρουμπλή και Ξανθού. Αυτή η πράξη ήταν συνειδητή πολίτικη επιλογή που επιφέρει ποινικές ευθύνες» ανέφερε.

Από πλευράς ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος σχολίασε ότι η κυβέρνηση παραχωρεί και νέες διευκολύνσεις στους Αμερικανούς, συνεχίζει την αντιλαϊκή επίθεση σε βάρος του λαού, και προσπαθεί να συσκοτίσει τα πράγματα με τις Προανακριτικές για τα σκάνδαλα.


Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/368469/suriza-paragegrammena-ta-adikimata-peri-apistias-/