14 Μαρτίου 2018

Βενιζέλος: Αστειότητες τα νέα στοιχεία για Novartis

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώπιον της ειδικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης, για την υπόθεση Novartis, έθεσε θέμα παραβίασης της ποινικής δικονομίας εκ μέρους της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.


«Για λόγους θεσμικής και πολιτικής εντιμότητας πρέπει να γίνει έρευνα για την υπόθεση Novartis από τη Βουλή», είπε ο κ. Βενιζέλος.

Χαρακτήρισε αστειότητες τα νέα στοιχεία που διαβιβάστηκαν και επανέλαβε ότι εφόσον ξεκινά τώρα στη Βουλή η προδικασία, πρέπει να ξεκινήσουν εξ’ αρχής οι καταθέσεις μαρτύρων για την υπόθεση και εφόσον η Επιτροπή θέλει θα τους χαρακτηρίσει προστατευόμενους.

Τόνισε εκ νέου ότι πρέπει να κληθεί ο Κωνσταντίνος Φρουζής, η σημερινή διοίκηση της Novartis  και όλες οι φαρμακευτικές εταιρείες για να διαπιστωθεί που πήγαν τα χρήματα τους, ενώ χαρακτήρισε γελοιότητες τις επιστολές της εταιρείας στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι στην ουσία πρόκειται για αιτήματα.

Τέλος, ο κ Βενιζέλος υπογράμμισε ότι η εντύπωση που αποκόμισε από τις τοποθετήσεις των βουλευτών της πλειοψηφίας, είναι ότι, το κυβερνών κόμμα δεν έχει την πρόθεση να διερευνήσει σε βάθος την υπόθεση και θα την ξαναστείλει στη δικαιοσύνη.


Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/368843/venizelos-asteiotites-ta-nea-stoiheia-gia-novartis