02 Μαρτίου 2018

O Τόσκας δουλεύει τους αστυνομικούς

Του Ανδρέα Ζαμπούκα

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και μίλησε στους αστυνομικούς. Τους ζήτησε να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητά τους στην αστυνόμευση του κέντρου και ειδικότερα στην αντιμετώπιση των «μπαχαλάκηδων».


Τυπικά, αφορμή για την παρουσία του κ. Τόσκα στη ΓΑΔΑ είναι η προγραμματισμένη για αύριο έναρξη εφαρμογής νέου σχεδίου αστυνόμευσης στο κέντρο της πρωτεύουσας. Ο Νίκος Τόσκας ήταν αυτή τη φορά αυστηρός. «Δεν είμαι ευχαριστημένος από την αποτελεσματικότητά σας ειδικά σε ότι έχει να κάνει με τη διαχείριση των τελευταίων περιστατικών. Λάθη κάνουν μόνο όσοι εργάζονται. Τα επαναλαμβανόμενα λάθη ωστόσο και η αδιαφορία ελέγχονται»!

Δεν μπορώ να ξέρω το διανοητικό επίπεδο των αστυνομικών που παραβρέθηκαν στο αμφιθέατρο αλλά υποθέτω ότι κάποιοι από αυτούς θα ήθελαν να εκφράσουν με κάποιο τρόπο τη σκέψη τους. Δεν το έκαναν για προφανείς λόγους αλλά είμαι βέβαιος ότι αν είχαν την δυνατότητα, θα του απαντούσαν με το ύφος του "ηλίθιου" που κατανοεί την καζούρα και εξεγείρεται αυτού που τον κοροϊδεύει.

Η ελληνική αστυνομία ειδικά μετά την δεκαετία του ΄80 είναι σαφές ότι έχει παραδοθεί στον πελατειασμό της πολιτικής εξουσίας. Το αποτέλέσμα είναι μάλλον αποκαρδιωτικό αφού μαζί με το στράτευμα αποτελούσαν πάντα, τους δύο πιο χαρακτηριστικούς χώρους όπου βασιλεύει η αναξιοκρατία και η ανάδειξη ημετέρων σε νευραλγικές και υπεύθυνες θέσεις.

Θυμίζω ότι η Αθήνα "κάηκε" το 2008, όχι με αριστερή κυβέρνηση αλλά με "κεντροδεξιά" που προέβαλε όμως τις "ηθικές δεσμεύσεις" της στην Αριστερά! Όπως και ότι τα Εξάρχεια δεν έγινα άβατο επί ΣΥΡΙΖΑ αλλά από άλλες προηγούμενες κυβερνήσεις οι οποίες δεν επέδειξαν ποτέ καμία αποφασιστικότητα για ανάληψη οποιασδήποτε δράσης.

Τώρα όμως η βία των αντιεξουσιαστών και η αδιαφορία της αστυνομίας έχει συγκεκριμένο ιδεολογικό προσανατολισμό. Σαφέστατα δεν πρόκειται για έλλειμμα των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της αστυνομίας. Πρόκειται για ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης Τσίπρα. Για καθαρή πεποίθηση ότι η σύνδεση με το λαϊκό φρόνημα υπαγορεύει την ανοχή στην παραβατικότητα και στον εξτρεμισμό.
Το θράσος του υπουργού Τόσκα πάντως είναι απίστευτο. Δεδομένου πως και η ηγεσία της αστυνομίας και οι απλοί αστυνομικοί που ρισκάρουν καθημερινά την ακεραιότητά τους, γνωρίζουν ότι η πολιτική ηγεσία δεν καλύπτει τη δράση τους. Ξέρουν καλά ότι καμία πρόθεση δεν υπάρχει για επιβολή του αυτονόητου, στο όνομα της ιδεολογίας και της "ταξικότητας" της κοινωνίας.

Κατά συνέπεια, κάθε δημόσια πρόκληση του κ. Τόσκα αποτελεί ντροπή για τόσους ανθρώπους που μένουν έκθετοι και δέσμιοι της αλλοτρίωσής τους.

Ας είναι τουλάχιστον προσεκτικός, όταν μιλάει στα σώματα ασφαλείας. Γελοιοποιείται!

http://www.liberal.gr/arthro/192962/apopsi/a-zampoukas/O-toskas-douleuei-tous-astunomikous.html