13 Απριλίου 2018

Ο Κουβέλης (και όχι ο Καμμένος) επιλέχθηκε (;) από την Κυβέρνηση να μιλήσει πρώτος για το τι συνέβη τελικά στο Αιγαίο

«Φως» στις συνθήκες του τραγικού περιστατικού του Αιγαίου, που κόστισε την ζωή σε ακόμη έναν μας ήρωα πιλότο, επιχείρησε να δώσει ο αναπληρωτής Υπουργός Αμύνης Φώτης Κουβέλης.

Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη ο θάνατος του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου δεν έχει σχέση με αναχαίτιση.

Αίσθηση πάντως και συζητήσεις προκαλεί η απόφαση (προφανώς της Κυβέρνησης) να μιλήσει επισήμως πρώτος για τις πραγματικές συνθήκες του περιστατικού στο Αιγαίο ο Φώτης Κουβέλης, και όχι ο Πάνος Καμμένος.

Οπως διευκρίνισε αναφορικά με τις συνθήκες της τραγωδίας στο Αιγαίο ο κ. Κουβέλης, «σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε από τις στρατιωτικές αρχές, επέστρεφαν από μια αναχαίτιση δυο τουρκικών αεροσκαφών, η οποία αναχαίτιση δεν έγινε, διότι είχαν ήδη φύγει τα τουρκικά αεροσκάφη προς την Τουρκία». Ο αναπληρωτής υπουργός συνέχισε: «Έτσι επέστρεφαν στη βάση τους στη Σκύρο και 9 μίλια πριν πλησιάσουν στο νησί, ο δεύτερος πιλότος, γιατί ο αείμνηστος Γιώργος Μπαλταδώρος ήταν ο αρχηγός της αποστολής, έχασε ξαφνικά το πρώτο αεροσκάφος, το οποίο έπεσε στη θάλασσα. Έτσι λοιπόν χάθηκε ο γενναίος αυτός άνθρωπος».

Πρόσθεσε ότι «συνεχίζονται οι έρευνες στο συγκεκριμένο σημείο» και διαβεβαίωσε: «Κατηγορηματικά, ο θάνατος του πιλότου μας του Γιώργου Μπαλταδώρου δεν έχει σχέση με αναχαίτιση. Εννέα μίλια πριν φθάσει στη Σκύρο χάθηκε το αεροσκάφος μαζί με τον Γιώργο Μπαλταδώρο».

Ο Φώτης Κουβέλης επεσήμανε πως «θρηνούμε την απώλεια του γενναίου και εκλεκτού τέκνου της χώρας μας. Του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου. Ανήκει στο Πάνθεο των Ηρώων. Εκφράζω τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του και στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Η απώλεια είναι οδυνηρή. Ήταν ένας αφοσιωμένος αξιωματικής της Αεροπορίας. Λάτρευε τη δουλειά του. Είχε υψηλό το φρόνημα και υπηρετούσε το καθήκον με αυταπάρνηση. Η οδύνη είναι τεράστια για όλους μας».