28 Μαΐου 2018

Πώς ξοδεύει τα πλούτη του ο «βασιλιάς» του NBA, Λεμπρόν Τζέιμς; -Πανάκριβα αυτοκίνητα και τεχνικές κρυοθεραπείας [εικόνες]

Στο γήπεδο, ο Λεμπρόν Τζέιμς κέρδισε τέσσερα βραβεία MVP, τρία πρωταθλήματα NBA και είναι ο 6ος ψηλότερα αμειβόμενος παίκτης στην ιστορία του πρωταθλήματος.

Μάλιστα, με μια καταπληκτική εμφάνιση τη Δευτέρα τα ξημερώματα οδήγησε την ομάδα του, του Κλίβελαντ Καβαλίερς, στους τελικούς του ΝΒΑ, με break στην έδρα των Μπόστον Σέλτικς.

Εκτός των γηπέδων, ο Τζέιμς είναι εξίσου αμείλικτος. Στα τέλη του 2015 υπέγραψε μια ισόβιο συμβόλαιο με τη Nike για περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια, κίνηση που ήταν τόσο μεγάλη που μοιάζει με συγχώνευση δύο εταιρειών.



Ως αποτέλεσμα της επιτυχίας του στον αγωνιστικό χώρο, έχει συγκεντρώσει εκπληκτικά αυτοκίνητα και σπίτια και εξακολουθεί να έχει χρόνο για την εκπληκτικά κοινή του οικογένεια. Ο «βασιλιάς» είναι επίσης σε καλό δρόμο προς το στόχο του να γίνει αθλητής δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ας δούμε όμως πως επενδύει τα χρήματά του:

Ο Λεμπρόν έβγαλε 233,9 εκατομμύρια δολάρια από την καριέρα του ως αθλητής του NBA, ένας πολύ καλός μισθός για τον 6ο καλύτερα αμειβόμενο στον κόσμο.



Βγάζει επίσης περίπου 55 εκατομμύρια δολάρια ετησίως εκτός γηπέδων από τα συμβόλαιά του. Τα εκτιμώμενα ετήσια κέρδη του, ύψους 86 εκατομμυρίων δολαρίων, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο μεταξύ όλων των αθλητών, με πρώτο τον Κριστιάνο Ρονάλντο.



Το 2016, εκτιμάται ότι είχε καθαρή αξία ύψους 275 εκατομμυρίων δολαρίων η οποία συνεχώς αυξανόταν. Μεταξύ των συμβολαίων του αυτών περιλαμβάνονται οι Intel, Sprite (Coca Cola) και η Kia. Έχει επίσης, μια τεράστια συμφωνία με τη Nike. Η εταιρεία είχε υπογράψει μαζί του ένα 7ετές συμβόλαιο, μόλις αποφοίτησε από το σχολείο, ύψους 93 εκατομμυρίων δολαρίων, και τον Δεκέμβριο του 2015 υπέγραψε ένα μια ισόβια συμφωνία, η οποία υπερβαίνει κατά πολύ τα πρότυπα συμβόλαια της εταιρείας και αναμένεται να ανέλθει στο ένα δισεκατομμύριο δολάρια.



Ο Τζέιμς αποφάσισε να μην ανανεώσει τη συμφωνία του με την McDonald's και αντ 'αυτού έγινε εκπρόσωπος της Blaze Pizza, μιας εταιρείας στην οποία είναι επενδυτής.

Είναι επίσης, ο ίδιος επιχειρηματίας. Έχει ένα μερίδιο στην Liverpool FC. Ο Λεμπρόν αγόρασε ένα μερίδιο 2% της ομάδας για περίπου 6,5 εκατομμύρια δολάρια. Το μερίδιό του σήμερα αξίζει περίπου 32 εκατομμύρια δολάρια.



Ο Γουόρεν Μπάφερ είπε για τον Λεμπρόν: «Είναι έξυπνος σε οικονομικά θέματα. Είναι καταπληκτική η ωριμότητα που επιδεικνύει».

Μαζί με τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ αποτελούν μέρος ενός επενδυτικού ομίλου που επένδυσε στο κτίριο γραφείων Hell’s Kitchen του Μπιλ Άκμαν στην Georgetown, ενώ βοήθησε στο σχεδιασμό ενός ρολογιού αξίας 51.000 δολαρίων.

Όλα αυτά του επέτρεψαν να αγοράσει μερικά «παιχνίδια» για τον εαυτό του. Ο Dwyane Wade κι αυτός έχουν δύο ταιριαστές Porsche. Αλλά κανείς δεν ξέρει ποιος έχει την μαύρη και ποιος την λευκή.



Διαθέτει επίσης μία Rolls-Royce Phantom με τηλεοράσεις στα καθίσματα ενώ αγόρασε και στη μητέρα του μία Porsche για τα γενέθλιά της. Και μια Ferrari Testarossa για τη σύζυγό του. Αλλά επιμένει να οδηγεί ένα KIA, ακόμη κι όταν πηγαίνει στη δουλειά του.






Αλλά για να είμαστε δίκαιοι δεν είναι ένα συνηθισμένο Kia. Πρόκειται για ένα μοναδικό K900 luxury sedan όπου ακόμη και οι τροχοί έχουν το προσωπικό του λογότυπο. Έχει επίσης και μια Ferrari.




Όταν υπέγραψε στην Miami Heat, αγόρασε ένα σπίτι αξίας 9 εκατομμυρίων δολαρίων στο Coconut Grove και το πούλησε βγάζοντας κέρδος 4 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το 2017, αγόρασε μία έπαυλη αξίας 23 εκατομμυρίων δολαρίων στο Λος Άντζελες, η οποία διαθέτει 10 κρεβατοκάμαρες.



Παρά τις δαπάνες του, ο Dwyane Wade κάποτε χαρακτήρισε τον Τζέιμς ως «τον φθηνότερο τύπο στο NBA» κι ο LeBron απάντησε «έτσι, έτσι, τόσο ψευδώς αλήθεια».

Ο Λεμπρόν, μάλιστα, δεν χρησιμοποιεί ούτε το τηλέφωνό του αν δεν έχει wifi. «Όχι δεν το κάνω. Δεν ενεργοποιώ την περιαγωγή δεδομένων, δεν αγοράζω εφαρμογές».

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ξοδεύει περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια δολάρια ετησίως για να φροντίζει το σώμα του. Ένας από τους τρόπους που αξιοποιεί τα χρήματά του στον τομέα αυτό είναι η χρήση ενός αμφιλεγόμενου θαλάμου κρυοθεραπείας, που εκθέτει το σώμα σε θερμοκρασίες από -65 βαθμούς μέχρι 143 βαθμούς Κελσίου για να ανακουφίσει τον πόνο και να ενισχύσει την αποκατάσταση των μυών. Ήταν ένας από τους πρώτους παίκτες του NBA που χρησιμοποίησαν ένα τέτοιο μηχάνημα.

Επίσης, απασχολεί έναν πρώην βατραχάνθρωπο ως βιομηχανικό, ενώ έχει έναν προσωπικό προπονητή, προσωπικούς σεφ και μασέρ. Φυσικά, διαθέτει ένα πλήρες γυμναστήριο με υδρομασάζ. Ο πρώην συμπαίκτης του, Μάικ Μίλερ είπε: «Παρόλο που πολλοί δεν το κάνουν, επενδύει πολλά χρήματα στη φροντίδα του σώματός του. Πολλοί άνθρωποι σκέφτονται ότι είναι μια μεγάλη δαπάνη, αλλά αυτή η μεγάλη δαπάνη του επέτρεψε να βγάλει πολύ περισσότερα χρήματα για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Ο Λεμπρόν χρησιμοποιεί, επίσης, έναν από τους πιο αποκλειστικούς καλλιτέχνες τατουάζ στη χώρα, το Bang Bang Tattoos στη Νέα Υόρκη, που χρεώνει 500 δολάρια την ώρα.



Πάντως, οπι πλούσιες αγορές του δεν είναι μόνο για τον εαυτό του. Αγόρασε στη σύζυγό του Σαβάνα Μπρίνσον ένα δαχτυλίδι αρραβώνων αξίας 300.000 δολαρίων. Ο Λεμπρόν και η Σαβάνα είναι ζευγάρι από το σχολείο και έχουν αποκτήσει τρία παιδιά. Ο γάμος τους ήταν ένα τριήμερο πάρτι στο Σαν Ντιέγκο, ενώ πήγαν στην Ιταλία για μήνα του μέλιτος και στην Ελλάδα.




Ο Λεμπρόν είναι επίσης ένα είδος fashion icon. Τουλάχιστον τις περισσότερες φορές κι όταν δεν φοράει τις χριστουγεννιάτικες πιτζάμες του που του είναι και μικρές.




Εν κατακλείδι, ξέρει τις δυνατότητές του και ξέρει να τις αξιοποιεί στο έπακρο.