18 Ιουνίου 2018

ΕΓΓΡΑΦΑ! Ο ΣΥΡΙΖΑίος Σέλτσας φέρεται να έχει προσφεύγει στο ΕΔ κατά της Ελλάδας δηλώνοντας ότι διαθέτει «Μακεδονική εθνική συνείδηση»

[Του έδωσαν και καρέκλα τα γίδια στη Φλώρινα (ΣΥΡΙΖΑ 41% το 2015!) για να τσεπώνει 8.000€ απ΄τα κορόιδα τους Έλληνες και να μας το λέει κατάμουτρα... Εν τω μεταξύ πριν λίγο δήλωσε ΨΕΥΔΩΣ ότι δεν είναι αυτός ο οποίος έκανε προσφυγή εναντίον της Ελλάδος στο δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο!!! Τα στοιχεία είναι ατράνταχτα! Στα ελληνικά δικαστήρια προσέφυγε ο Κωνσταντίνος (του Δημητρίου) τη δεκαετία του 80 και ο ίδιος -σημερινός βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Κωνσταντίνος (του Δημητρίου) προσέφυγε στο ΕΔ  εναντίον της Ελλάδος]

Ποια η σχέση Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με προσφυγές κατά της Ελλάδας για αναγνώριση «Μακεδονικής μειονότητας» στη Φλώρινα;

Το The President φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα μια συγκλονιστική αποκάλυψη:

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ , μαζί με άλλα πρόσωπα, φέρεται να είχε προσφύγει σε Ευρωπαϊκό δικαστήριο εναντίον της Ελλάδας, προκειμένου η χώρα να καταδικαστεί για την μη αναγνώριση του σωματείου του. Τι  αφορά το σωματείο του; Την προαγωγή του  «τοπικού Μακεδονικού πολιτισμού»  στη Φλώρινα υποκρύπτοντας (βάσει δικαστικών αποφάσεων) τη δημιουργία εντυπώσεων για την ύπαρξη «Μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα και «την πρόθεση των ιδρυτών για διάσπαση της ακεραιότητας της χώρας».

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Σύμφωνα με την έκθεση του HELSINKI WATCH «Denying Ethnic Identity: The Macedonians of Greece»  (έκδοση 1994) φαίνεται ότι ο Κωνσταντίνος  Σέλτσας του Δημητρίου, το 1990, από κοινού με τον Χρήστο Σιδηρόπουλο, Πέτρο Δίμτση, Σταύρο Αναστασιάδη, τον Κωνσταντίνος Γκότσης, Αναστάσιος Μπουλέ και Σταύρος Σοβίσλης, προσφεύγουν στο πρωτοδικείο της Φλώρινας προκειμένου να αναγνωριστεί το Σωματείο τους «Στέγη Μακεδονικού Πολιτισμού», που επιδιώκει την προαγωγή του «Μακεδονικού πολιτισμού», στην περιοχή της Φλώρινας.


Την 1η Μαρτίου 1990 το Πρωτοδικείο της Φλώρινας απορρίπτει  το αίτημα για αναγνώριση του συλλόγου, κρίνοντας ότι «πραγματικός σκοπός του συλλόγου είναι η επιδίωξη της καλλιέργειας εντυπώσεων περί υπάρξεως Μακεδονικής Μειονότητας στην Ελλάδα, πράγμα το οποίο αντιβαίνει το Εθνικό συμφέρον αυτής και εντεύθεν ευθέως στο Νόμο».

Απορριπτική ήταν επίσης και η απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης στις 6 Μαΐου 1991. Το δικαστήριο έκρινε ότι «δεν υφίσταται ιστορικά αποκρουστέα σλαβομακεδονική μειονότητα» και διαβλέπει επίσης «πρόθεση των ιδρυτών για διάσπαση της ακεραιότητας της χώρας».

Στη συνέχεια, τα μέλη του συλλόγου καταθέτουν αίτηση αναιρέσεως της απόφασης του Εφετείου και στις 20 Μάιου 1994 ο Άρειος Πάγος απορρίπτει την αίτηση.

Το 1997, οι εκπρόσωποι του σωματείου εκπροσωπούμενοι από τη δικηγόρο  Ιωάννα Κούρτοβικ, προσφεύγουν  στο Στρασβούργο, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ζητώντας να καταδικαστεί τη χώρα μας.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που καταθέτουν το αίτημα εμφανίζεται ένας συνεπώνυμος του κ. Δημήτρη Σέλτσα, επίσης οδοντίατρος και επίσης γεννηθείς στη Φλώρινα το 1956.




Η αίτησή τους αφορούσε τη γνωστή υπόθεση ίδρυσης «Στέγης Μακεδονικού πολιτισμού», η οποία θα προήγαγε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της «Μακεδονικής μειονότητας» στη Φλώρινα!

Τα πρόσωπα που προσφεύγουν κατά της Ελλάδας, ισχυρίζονται ευθέως ότι είναι «Μακεδόνες» και ότι χαρακτηρίζονται από «Μακεδονική εθνική συνείδηση»!



Όπως ήταν προφανές και όπως άλλωστε αναφέρει το έγγραφο της προσφυγής,  όλες οι βαθμίδες των Ελληνικών Δικαστηρίων απέρριψαν τις αιτήσεις των παραπάνω προσώπων, ισχυριζόμενες ότι οι πραγματικοί σκοποί του σωματείου, δεν ήταν η προαγωγή του πολιτισμού της περιοχής, αλλά η προαγωγή της θέσης  ότι «υφίσταται Μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα».

Μετά την αποκάλυψη του ThePresident και ειδικά μετά τη χθεσινή παρουσία του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σέλτσα σε ΜΜΕ των Σκοπίων, να ομιλεί την «Μακεδονική», και να αποκαλείται από το μέσο ως ο «πρώτος Μακεδών βουλευτής της Ελλάδας», πλέον γεννούνται εύλογα ερωτήματα:

Ποια η σχέση του βουλευτή του κ. Κωνσταντίνου Σέλτσα του Δημητρίου, με τον Κωνστναντίνο Σέλτσα του Δημητρίου, που προσέφυγε στις αρχές διεκδικώντας την αναγνώριση της στέγης «μακεδονικού πολιτισμού» ;
Αν τα πρόσωπα ταυτίζονται, ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με τις προσφυγές του Βουλευτού του κατά της Ελλάδας σε εθνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια προκειμένου να αναγνωριστεί «Μακεδονική» μειονότητα στη χώρα;
Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και ως εκ τούτου ο κ. Τσίπρας οφείλει άμεσα να δώσει απαντήσεις!

http://thepresident.gr/