Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018

ΣΩΣΤΟΣ! Βίλντερς: Οργανώνει διαγωνισμό με γελοιογραφίες του ΜωάμεθΔιαγωνισμό γελοιογραφιών με θέμα τον Προφήτη Μωάμεθ οργανώνει στα γραφεία του κόμματός του στην Ολλανδική βουλή ο ακροδεξιός Γκερτ Βίλντερς.

Το Κόμμα της Ελευθερίας, που έχει ζητήσει στο παρελθόν να απαγορευτεί το Κοράνι στην Ολλανδία, ανακοίνωσε ότι η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της χώρας έδωσε το πράσινο φως για την διεξαγωγή του διαγωνισμού. Κριτής θα είναι ο Αμερικανός πρώην μουσουλμάνος σκιτσογράφος Μπος Φόστιν, που είχε νικήσει πριν από τρία χρόνια σε έναν παρόμοιο διαγωνισμό στο Τέξας, που είχε γίνει στόχος δύο ένοπλων μουσουλμάνων.

Πολλοί μουσουλμάνοι θεωρούν τα σκίτσα του Προφήτη Μωάμεθ ασεβή ή και βλάσφημα και η δημοσιοποίησή τους έχει πυροδοτήσει στο παρελθόν βίαιες αντιδράσεις, όπως η τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία του γαλλικού σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo στο Παρίσι και οι οργισμένες διαδηλώσεις σε πολλές μουσουλμανικές χώρες το 2005 μετά τη δημοσίευση από τη δανέζικη εφημερίδα Jyllands-Posten μιας καρικατούρας του Μωάμεθ, που τον έδειχνε να έχει μια βόμβα στο τουρμπάνι του.


«Η ελευθερία του λόγου απειλείται, ιδιαίτερα όσον αφορά στους επικριτές του Ισλάμ», λέει ο Βίλντερς. «Δεν πρέπει να το αποδεχθούμε αυτό. Η ελευθερία του λόγου είναι η πιο σημαντική από όλες τις ελευθερίες μας», λέει ο Βίλντερς.

Ο Βίλντερς, μια από τις γνωστότερες προσωπικότητες της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς, υποστηρίζει ότι το Ισλάμ δεν είναι θρησκεία αλλά πολιτική ιδεολογία κι έχει ζητήσει στο παρελθόν να κλείσουν τεμένη και ισλαμικά σχολεία στη χώρα του και να απαγορευθεί η είσοδος σε όλους τους μουσουλμάνους μετανάστες.

Πριν από δύο χρόνια είχε καταδικαστεί για υποκίνηση μίσους και διακρίσεις, επειδή στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης το 2014 είχε υποσχεθεί στους Ολλανδούς «λιγότερους Μαροκινούς» στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου