16 Ιουλίου 2018

ΒΙΝΤΕΟ-ΠΗΞΑΜΕ ΣΤΟΥΣ "ΗΡΩΕΣ"! Υποδοχή ηρώων στο Παρίσι, υποδοχή ηρώων και στο Ζάγκρεπ

Όταν το 1998 η Γαλλία κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου, την επομένη του θριαμβευτικού 3-0 επί της Γαλλίας στον τελικό, περισσότεροι από 1.5 εκατομμύριο Γάλλοι είχαν συγκεντρωθεί στα Ηλύσια Πεδία προκειμένου να αποθεώσουν τον Ζινεντίν Ζιντάν (δύο γκολ στον τελικό) και την παρέα του...

Είκοσι χρόνια αργότερα, στην ωραιότερη λεωφόρο του κόσμου, ο Ντιντιέ Ντεσάν ετοιμάζεται να ζήσει ένα μοναδικό deja vu… Ο τότε αρχηγός των «τρικολόρ» τώρα οδήγησε την Εθνική ομάδα από το πόστο του προπονητή στην κορυφή του κόσμου και μαζί με τους παίκτες του θα γνωρίσουν την αποθέωση από τους συμπατριώτες τους.

Η αποστολή των τρικολόρ αφίχθη στο αεροδρόμιο Σαρλ Ντε Γκολ. Εκεί, έχουν ήδη σπεύσει αρκετοί Γάλλοι οπαδοί, προκειμένου να υποδεχτούν τους μεγάλους θριαμβευτές και να τους συνοδεύσουν έως την Αψίδα του Θριάμβου ως πραγματικούς ήρωες, ενώ έχει τοποθετηθεί το κόκκινο χαλί μπροστά στην έξοδο του αεροσκάφους, προκειμένου να πατήσουν ο Ντιντιέ Ντεσάμπ και οι ποδοσφαιριστές του. Πρώτος, με το κύπελλο στα χέρια, βγήκε ο τερματοφύλακας και αρχηγός της ομάδας, Ούγκο Λιορίς και ακολούθησαν οι υπόλοιποι παίκτες με το τεχνικό τιμ και τα μέλη της ομοσπονδίας.

Δείτε live την άφιξη των Γάλλων πρωταθλητών κόσμου και την πορεία τους προς το κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας:







Η στιγμή που ο Ούγκο Λιορίς και οι άλλοι Γάλλοι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ βγαίνουν από το αεροπλάνο:



Λίγο πριν τις 6 το απόγευμα ώρα Ελλάδας, το πούλμαν που θα μετέφερε την αποστολή των θριαμβευτών του Μουντιάλ 2018 εμφανίστηκε μπροστά στο κόκκινο χαλί, ενώ χιλιάδες αυτοκίνητα είχαν κυριολεκτικά κλείσει τη μεγάλη λεωφόρο που οδηγεί από το Σαρλ ντε Γκωλ στο Παρίσι, προκειμένου να συνοδέψουν τον Ντιντιέ Ντεσάμπ και τους παίκτες του.

Ακολούθως, ο Μακρόν θα παραθέσει δεξίωση προς τιμήν των παικτών, του προπονητή τους και των οικογενειών τους.Πρώτα,όμως ,οι νικητές θα παρελάσουν στην αριστοκρατική παριζιάνικη λεωφόρο Champs Elysse. Εν συνεχεία το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας θα τους υποδεχτεί στο Μέγαρο των Ηλυσίων. Συνολικά, κινητοποιούνται και σήμερα περίπου 2 χιλιάδες αστυνομικοί για λόγους ασφαλείας.



Η παρέλαση των νικητών αναμένεται να ξεκινήσει στις 16.30 με 17.00 ώρα Ελλάδος, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Parisien».

Η γαλλική αστυνομία έχει ήδη στήσει κιγκλιδώματα στις δύο πλευρές του δρόμου, προκειμένου να διασφαλίσει την ελεύθερη διέλευση του λεωφορείου, ωστόσο αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι θα χρειαστεί περίπου μια ώρα για να κάνει τη διαδρομή του ενός χιλιομέτρου περίπου (με ένα μικρό κύκλο στην πλατεία).

Στις 17.30 ώρα Ελλάδος, η Εθνική Γαλλίας αναμένεται να διαβεί το κατώφλι του Ελιζέ. Υπάρχουν πληροφορίες ότι το προεδρικό μέγαρο θα ανοίξει τις πύλες τους και σε παιδιά από διάφορους ποδοσφαιρικούς συλλόγους.



Στο προεδρικό μέγαρο θα παραβρεθούν στην ειδική τελετή υποδοχής παρουσία περίπου 4.000 ανθρώπων. Πέρα από τους εκπροσώπους της πολιτικής ζωής, θα βρίσκονται ανάμεσα τους μέλη της ομάδας του 1998, Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες, αλλά και εκπρόσωποι των δημοτικών διαμερισμάτων του Παρισιού απ’ όπου κατάγονται οι Εμπαπέ, Πογκμπά, Καντέ, Ματουϊντί καθώς και από τους συλλόγους απ’ όπου ξεκίνησαν την καριέρα τους (έχουν προσκληθεί μάλιστα και μέλη των ακαδημιών τους).

Η δεξίωση προς τιμήν των νικητών θα γίνει παρουσία υπουργών της γαλλικής κυβέρνησης και θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 19.00 μ.μ.,ώρα Ελλάδος. Οι παίκτες με τις οικογένειές τους θα καταλύσουν στο ξενοδοχείο Crillon.



Οι Γάλλοι διεθνείς λίγο πριν επιβιβαστούν στο αεροπλάνο που τους μεταφέρει στο Παρίσι.



Το τελευταίο κομμάτι της υποδοχής αφορά το επίσημο δείπνο που θα παραθέσει η γαλλική Ομοσπονδία ποδοσφαίρου σε κεντρικό ξενοδοχείο, με το σχέδιο να αναφέρει ότι οι ποδοσφαιριστές θα εμφανιστούν σε μπαλκόνι για μία ακόμη δόση αποθέωσης από τον κόσμο.

Υποδοχή... ηρώων στην Κροατία για την Εθνική -Ολο το Ζάγκρεμπ στο πόδι

Μπορεί η Κροατία να έχασε στον τελικό του Μουντιάλ 2018, αλλά πέτυχε την καλύτερη θέση στην ιστορία της ως φιναλίστ.

Για τον λόγο αυτό μία ημέρα μετά τον τελικό, οι πολίτες του Ζάγκρεμπ υποδέχθηκαν θερμά την Εθνική Κροατίας και ξεχύθηκαν στους δρόμους για να τους αποθεώσουν.


Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hrvatski nogometni savez (@hns_cff) στις


Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hrvatski nogometni savez (@hns_cff) στις