10 Αυγούστου 2018

ΒΙΝΤΕΟ-Στεφανίδη: Βλέπαμε τη φωτιά από το σπίτι μου-Κυριακοπούλου: Αφιερώνω το μετάλλιο στα θύματα της τραγωδίας στο Μάτι και τους συγγενείς τους

Το χρυσό μετάλλιο με 4.85μ (νέο ρεκόρ αγώνων) κατέκτησε η Κατερίνα Στεφανίδη στο επί κοντώ κατά την 3η ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου ανδρών - γυναικών στο Βερολίνο, όπου υπερασπίστηκε με επιτυχία τον τίτλο της από το 2016 στο Άμστερνταμ. Ο ελληνικός θρίαμβος δεν σταματά εδώ, αφού δεύτερη ήταν η Νικόλ Κυριακοπούλου με 4.80, η οποία κατέκτησε το δεύτερο μετάλλιό της στη διοργάνωση, μετά το χάλκινο το 2012 στο Ελσίνκι.

Οι δυο αθλήτριες αφιέρωσαν την επιτυχία τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, σε όλους τους Έλληνες και κυρίως σε όσους επλήγησαν από τις καταστροφικές φωτιές της Αττικής.

«Ήταν πραγματικά πολύ περίεργο αυτή η τραγωδία να είναι τόσο κοντά στο Ευρωπαϊκό. Εγώ τη βίωσα διαφορετικά τη φωτιά σε σχέση με άλλους γιατί ήταν κοντά στο σπίτι μου στην Παλλήνη και την βλέπαμε. Εκείνη την ημέρα δεν πήγα προπόνηση επειδή ανησυχούσαμε για το τι μπορεί να συμβεί. Η επιτυχία αυτή δεν θα φέρει πίσω τους ανθρώπους, ούτε τα σπίτια και τα αυτοκίνητα που έχουν καεί. Ελπίζουμε μόνο να προσφέραμε κάποια χαρά στον κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά η Κατερίνα Στεφανίδη.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ2:


Νικόλ Κυριακοπούλου: Αφιερώνω το μετάλλιο στα θύματα της τραγωδίας στο Μάτι και τους συγγενείς τους- Πήγαμε στους αγώνες με τη σκέψη τους

"Στο μυαλό μου ήταν το βάθρο, ήμουν πολύ σίγουρη για τον εαυτό μου. Είναι πολύ δυνατή φέτος η ελληνική αποστολή. Νιώθουμε όλοι πολύ σιγουριά", είπε χαμογελώντας η Νικόλ Κυριακοπούλου, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Στραβελάκη, μετά τη συγκλονιστική επιτυχία της και τη κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στο άλμα επί κοντώ, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου.

Ωστόσο, δεν ξεχνά την τραγωδία που έζησαν οι Έλληνες και αφιερώνει το μετάλλιο αυτό σ' εκείνους που έχασαν τη ζωή τους στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι και σε όσους έμεινα πίσω. "Εννοείται ότι το έζησα. Ήμουν στην Ελλάδα. Το ότι έχω γίνει και μαμά με έχει κάνει ακόμα πιο ευαίσθητη... Ελπίζω να δώσαμε λίγη χαρά σ' όσους έχασαν τους αγαπημένους τους… Δυστυχώς, δεν μπορούμε να φέρουμε κόσμο πίσω... Εννοείται ότι πηγαίναμε στους αγώνες με τη σκέψη τους".

Αναφερόμενη στην προετοιμασία της, μίλησε για τον ερχομό της κόρης της, αλλά και για τους τραυματισμούς της που την άφησαν εκτός των Ολυμπιακών Αγώνων. "Η Λένια είναι 14 μηνών. Όταν την γέννησα είχα το μετάλλιο στο μυαλό μου, το είχα ονειρευτεί... Το 2016, ήταν πολύ δύσκολη χρονιά για εμένα. Δεν αγωνίστηκα στους Ολυμπιακούς. Είχα σοβαρούς τραυματισμούς. Ετσι, πήραμε την απόφαση και διακόψαμε για περίπου ενάμισι χρόνο. Έτσι κι αλλιώς, ήθελα πολύ να κάνω μωρό.

Μετά από αρκετά χρόνια άλλαξα προπονητή. Η συνεργασία μου με τον Ανδρέα Τσώνη έχει πάει άψογα, πάρα πολύ καλά. Αλλά εκτός από τον Ανδρέα υπάρχει και ο άνδρας μου που είναι και αυτός προπονητής μου. Ο Ανδρέας Λιναρδάτος έχει βοηθήσει πάρα πολύ και πρέπει να του δώσουμε και εκείνου τα εύσημα".

Τέλος, όσο αφορά την Κατερίνα Στεφανίδη, η Νικόλ Κυριακοπούλου ανέφερε: "Έχουμε πολύ καλές σχέσεις με την Κατερίνα. Δεν την βλέπω στην Αθήνα, αλλά στους αγώνες. Κάνει αλλού προπονήσεις, αλλού εγώ. Έχουμε γενικότερα, πολύ καλά κορίτσια στο επί κοντώ από όλες τις χώρες, έχουμε πολύ καλές σχέσεις στους αγώνες. Είναι πολύ όμορφο. Το ίδιο συμβαίνει και στο επί κοντώ των ανδρών.