09 Αυγούστου 2018

Τα μαζεύει ο Πολάκης αφού τον ΞΕΒΡΑΚΩΣΕ η ΠΟΕΔΗΝ για τη νεκρή: Δεν νοσηλευόταν στη ΜΕΘ όπως ανακοίνωσε το υπουργείο

Όντως... τελικά... δεν νοσηλευόταν σε ΜΕΘ

Σε νέα, διορθρωτική ανακοίνωση προχώρησε το υπουργείο Υγείας σχετικά με την 78χρονη θύμα της πυρκαγιάς που κατέληξε την Πέμπτη.

Αρχικά, το υπουργείο είχε αναφέρει πως η εγκαυματίας νοσηλευόταν σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Η ΠΟΕΔΗΝ ωστόσο με ανακοίνωσή της αποκάλυψε πως αυτό δεν ήταν αλήθεια, και πως -παρά τα όσα έλεγε το υπουργείο- η εγκαυματίας βρισκόταν σε απλό θάλαμο νοσηλείας.

Έπειτα από αυτό, το υπουργείο Υγείας επανήλθε με «ορθή επανάληψη» της ανακοίνωσης, στην οποία παρέλειπε την αναφορά για τη ΜΕΘ. H δεύτερη, διορθωτική, ανακοίνωση, περιοριζόταν στο ότι η γυναίκα νοσηλευόταν στο Σισμανόγλειο.

Η άτυχη γυναίκα είναι η 93η νεκρή της τραγωδίας της 23ης Ιουλίου.

«Βόμβα» ΠΟΕΔΗΝ κατά υπουργείου Υγείας: Η 78χρονη νεκρή δεν ήταν σε ΜΕΘ
Ο Μιχάλης Γιαννάκος καταγγέλλει ότι η 78χρονη γυναίκα που κατέληξε έπειτα από 17 ημέρες στο νοσοκομείο βρισκόταν σε απλό θάλαμο νοσηλείας στη Β Πνευμονολογική Κλινική.

Μία 78χρονη γυναίκα κατέληξε, το πρωί της Πέμπτης, στο νοσοκομείο ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών από τη φονική πυρκαγιά στην Αττική στους 93.

Η 78χρονη, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Σισμανόγλειο καθώς είχε υποστεί εγκαύματα από τη φωτιά στο Μάτι, αλλά είχε επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό.

Μετά τις χθεσινές καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ, πως η κυβέρνηση παίζει «κρυφτό» με τον αριθμό των τραυματιών, με στόχο να αποκρυφτεί το μέγεθος της καταστροφής, ο αριθμός των θυμάτων και η έλλειψη κλινών στις εντατικές, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, έρχεται σήμερα να καταγγείλει εκ νέου πως το υπουργείο Υγείας λέει ψέματα, με τελευταίο παράδειγμα την άτυχη 78χρονη.

Ο Μιχάλης Γιαννάκος καταγγέλλει ότι η 78χρονη γυναίκα που κατέληξε έπειτα από 17 ημέρες στο νοσοκομείο, δεν νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, αλλά βρισκόταν σε απλό θάλαμο νοσηλείας στη Β Πνευμονολογική Κλινική.

Μάλιστα, οι ισχυρισμοί του στηρίζονται στο γεγονός πως χθες, στην καταμέτρηση των τραυματιών που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ και ΜΑΦ ήταν 17. Δύο άτομα νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ του Θριασίου, άλλα δύο στο ΚΑΤ, πέντε στον Ευαγγελισμό και άλλοι 8 ήταν στη ΜΑΦ του Κέντρου Εγκαυμάτων του Θριασίου Νοσοκομείου με πολύ σοβαρά εγκαύματα.

Δεν υπάρχουν, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, αρκετά κρεβάτια ώστε να νοσηλευτούν όσοι χρειάζονται ΜΕΘ και έτσι παραμένουν εκτός, όπως η άτυχη 78χρονη. Εκτός αυτού, «άνθρωποι με 45% εγκαύματα που χρήζουν άμεσης νοσηλείας σε ΜΕΘ βρίσκονται στην υπομονάδα [ΜΑΦ] του Θριασίου επειδή δεν υπάρχουν κρεβάτια», λέει ο κ. Γιαννάκος.

Επανέρχεται δε στα περί «κρυφτού με τον αριθμό των τραυματιών», λέγοντας πως ενώ συνήθως όσοι χρήζουν νοσηλείας σε ΜΕΘ, αναλαμβάνει το ΕΚΑΒ να βρει ΜΕΘ και να τους μεταφέρει, στην περίπτωση των εγκαυματιών, το ΕΚΑΒ δεν γνωρίζει κάτι γιατί τα νοσοκομεία χειρίζονται το θέμα εσωτερικά.

Σημειώνεται ότι χτες οι αριθμοί της ΠΟΕΔΗΝ μιλούσαν για 9 άτομα σε ΜΕΘ (Θριάσιο 2, ΚΑΤ 2, Ευαγγελισμός 5), το υπουργείο Υγείας σε τελευταία του ανακοίνωση κάνει λόγο για 6.